11/05/2023 11/05/2023 Την ιερά μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων, Κυρίλλου και Μεθοδίου, των Θεσσαλονικέων, τίμησαν Κιλκισιώτες στο περικαλλέστατο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων που βρίσκεται στη συνοριακή γραμμή της Δοϊράνης, την παραμονή της εορτής. Του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από Ιερείς και Ιεροδιακόνους της ακριτικής Ιεράς Μητρόπολης, με επικεφαλής τον Πρωτοσυγκελλεύοντα...
11 Μαΐου, 2023 - 12:04
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2023 - 11:25

Την μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων, Κυρίλλου και Μεθοδίου, των Θεσσαλονικέων, τίμησαν Κιλκισιώτες

Διαδώστε:
Την μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων, Κυρίλλου και Μεθοδίου, των Θεσσαλονικέων, τίμησαν Κιλκισιώτες

Την ιερά μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων, Κυρίλλου και Μεθοδίου, των Θεσσαλονικέων, τίμησαν Κιλκισιώτες στο περικαλλέστατο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων που βρίσκεται στη συνοριακή γραμμή της Δοϊράνης, την παραμονή της εορτής.

Του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από Ιερείς και Ιεροδιακόνους της ακριτικής Ιεράς Μητρόπολης, με επικεφαλής τον Πρωτοσυγκελλεύοντα Παν. Αρχιμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, ενώ επικεφαλής του κόσμου που προσήλθε ήταν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δοϊράνης κ. Κωνσταντίνος Παπακώστας, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κιλκίς κ. Κυριακίδη.

Παρέστησαν προσευχητικώς επίσης ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ. Ηλίας Ευαγγέλου, ο Καθηγητής του ΠΑΜΑΚ κ. Κωνσταντίνος Νιχωρίτης, ο Αν. Καθηγητής της Θεολογικής ΑΠΘ κ. Αθανάσιος Αθανασιάδης, οι οποίοι αποτελούν Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Σλαβολόγων.

Το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου αποτελεί πνευματικό φάρο που στηρίζει τους ακρίτες της περιοχής, οι οποίοι ακόμα επιμένουν να κατοικούν και να αγαπούν τον τόπο τους και να φυλάττουν “Θερμοπύλες”, κρατώντας τα ιδανικά της πίστεως.

Μέσα σε αυτές τις στιγμές πνευματικής χαράς και αναζωογόνησης, τόσο στον Αρχιερατικό Εσπερινό, όσο και στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Ισαποστόλων και στην Αρτοκλασία, ο Παν. Αρχιμ. π. Δημήτριος Μπίκας, Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Λειτουργικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, παρουσίασε στο εκκλησίασμα, το βίο και τη θαυμαστή δράση των Αγίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων