03/03/2021 03/03/2021 Το ύστατο χαίρε στον μακαριστό Ποιμενάρχη Εμμανουήλ είπε σήμερα ο λαός του Κιλκίς. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς τηρουμένων όλων των περιοριστικών μέτρων. Ακολούθησε η ταφή του στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς, δίπλα στoν προκάτοχό του μακαριστό Κιλκισίου κυρό Απόστολο.   Υπενθυμίζεται ότι επιδημιολογικά, η περιφέρεια...
03 Μαρτίου, 2021 - 13:17
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2021 - 17:17

Το Κιλκίς αποχαιρέτησε τον Ποιμενάρχη του

Διαδώστε:
Το Κιλκίς αποχαιρέτησε τον Ποιμενάρχη του

Το ύστατο χαίρε στον μακαριστό Ποιμενάρχη Εμμανουήλ είπε σήμερα ο λαός του Κιλκίς. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς τηρουμένων όλων των περιοριστικών μέτρων. Ακολούθησε η ταφή του στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς, δίπλα στoν προκάτοχό του μακαριστό Κιλκισίου κυρό Απόστολο.

 


Υπενθυμίζεται ότι επιδημιολογικά, η περιφέρεια Κιλκίς βρίσκεται στο επίπεδο Επιτήρησης (Επίπεδο Α). Αυτό σημαίνει ότι στον Ιερό ναό κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας μπορούν να παραβρίσκονται πιστοί με αναλογία ένα (1) άτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα πενήντα (50) άτομα.


Η σορός του τέθηκε προς προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ναό χθες Τρίτη για τρεις ώρες, τηρουμένων των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας.
Ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος εκπροσωπησε τόσο την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο όσο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.


Παρόντες ήταν επίσης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς, οι Βουλευτές του Νομού Ειρήνη Αγαθοπούλου και Γεώργιος Φραγγίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Κυριακίδης και Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης.
Υπενθυμίζεται ότι με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς έχει κηρύξει τη σημερινή ημέρα ως ημέρα πένθους για τον Δήμο. Οι υπηρεσίες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. οι Επιχειρήσεις του Δήμου Κιλκίς και τα σχολεία έμειναν κλειστά, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων