23/11/2023 24/11/2023 Κλήρος και λαός στο Κιλκίς είχαν τη μεγάλη ευλογία να υποδεχθούν τα Ιερά Λείψανα των Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης το απόγευμα της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2023 από τη γενέτειρα του Αγίου Ραφαήλ, την Ιθάκη, όπου φυλάσσονται. Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ιθάκης π. Χριστόδουλος...
23 Νοεμβρίου, 2023 - 20:24
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2023 - 1:26

Το Κιλκίς υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Διαδώστε:
Το Κιλκίς υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Κλήρος και λαός στο Κιλκίς είχαν τη μεγάλη ευλογία να υποδεχθούν τα Ιερά Λείψανα των Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης το απόγευμα της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2023 από τη γενέτειρα του Αγίου Ραφαήλ, την Ιθάκη, όπου φυλάσσονται.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ιθάκης π. Χριστόδουλος Τριλίβας κόμισε τα Ιερά Λείψανα στον Ιερό Ναό των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων Κιλκίς, όπου τα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ως επικεφαλής του κλήρου και του λαού.

Η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου με τιμή, σεβασμό αλλά και χαρά πνευματική, υποδέχθηκε τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα προς κοινό συνεορτασμό μετά της ιεράς μνήμης των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, προστατών και εφόρων της πόλεως τoυ Κιλκίς.

 

Αμέσως μετά την πάνδημη υποδοχή τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός, στο τέλος του οποίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος αφού ευχαρίστησε δια θερμών λόγων τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεόφιλο για την έλευση στην πόλη του Κιλκίς των ιερών και θαυματουργών Ιερών Λειψάνων των Νεοφανών Αγίων, κήρυξε τον θείο λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, με επικεφαλής το Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη που προσήλθε για να προσκυνήσει και να λάβει τη χάρη τους.

 

Να σημειωθεί ότι τα Ιερά Λείψανα θα τίθενται προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, έως και την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, όπου καθημερινώς θα τελούνται ιερές ακολουθίες, προς αγιασμό και πνευματική ενίσχυση των πιστών.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων