18/02/2024 18/02/2024 Στον Ιερό Ναό των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων Κιλκίς, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος. Στις ευλογημένες στιγμές της λατρευτικής σύναξης προστέθηκε και η εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού π....
18 Φεβρουαρίου, 2024 - 15:47
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2024 - 23:49

Χειροτονία Διακόνου τέλεσε ο Μητροπολίτης Κιλκισίου

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου τέλεσε ο Μητροπολίτης Κιλκισίου

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων Κιλκίς, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος.

Στις ευλογημένες στιγμές της λατρευτικής σύναξης προστέθηκε και η εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού π. Μεθοδίου Γεωργιάδη, ενός ευλαβούς νέου που ζήτησε να λάβει την Ιερωσύνη, ώστε να διακονήσει το Θεό και τον ευλογημένο Λαό Του!

Τη συμμαρτυρία ανέγνωσε ο πνευματικός του Πατέρας, Παν. Αρχιμανδρίτης π. Νέστωρας Σαραντίδης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ο οποίος με πολλή συγκίνηση μετείχε του Ιερού και φοβερού Μυστηρίου της χειροτονίας.

Απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο, ενώπιον ενός πυκνού εκκλησιάσματος, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε λόγους πνευματικής ενισχύσεως, νουθεσιών και πατρικών συμβουλών, καλώντας τον να έχει πρότυπα τους Αγίους, τα οποία προβάλλει συνεχώς η Εκκλησία, όπως αυτό Αγίου Μεθοδίου.

Τον κάλεσα επίσης να διακονεί με φόβο Θεού και αγάπη προς το πρόσωπο του Σωτήρος Χριστού και στα πρόσωπα των αδελφών που αποτελούν την Εκκλησία, να μελετά συνεχώς την Αγία Γραφή και να ενισχύεται, ώστε να ενισχύει και αυτός με τη σειρά του και να καθοδηγεί τον πιστό λαό εις νομάς σωτηρίους.

Την ευγνωμοσύνη του και τις θερμές του ευχαριστίες, εξέφρασε λίγο πριν να εισέλθει στα Άγια των Αγίων ο νεοχειροτονούμενος, που πλέον ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της ακριτικής Ιεράς Μητροπόλεώς Πολυανής και Κιλκισίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων