10/11/2018 10/11/2018 Αρχιερατικό Τρισάγιο τελέσθηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, την Πέμπτη 8 Νοεμβίου 2018, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην ιστορική Πυριτιδαποθήκη του Αρκαδίου, για την 152η Επέτειο της Αρκαδικής Εθελοθυσίας. Στο τέλος, με την προτροπή του Σεβασμιωτάτου, ο Εντιμολ. κ. Γεώργιος Βλατάκης, Άρχων Νομοφύλαξ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας...
10 Νοεμβρίου, 2018 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2018 - 13:44

Αρχιερατικό Τρισάγιο στην Πυριτιδαποθήκη του Αρκαδίου (βίντεο + φωτό)

Διαδώστε:
Αρχιερατικό Τρισάγιο στην Πυριτιδαποθήκη του Αρκαδίου (βίντεο + φωτό)
Αρχιερατικό Τρισάγιο τελέσθηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, την Πέμπτη 8 Νοεμβίου 2018, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην ιστορική Πυριτιδαποθήκη του Αρκαδίου, για την 152η Επέτειο της Αρκαδικής Εθελοθυσίας.
Στο τέλος, με την προτροπή του Σεβασμιωτάτου, ο Εντιμολ. κ. Γεώργιος Βλατάκης, Άρχων Νομοφύλαξ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής “ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ“, απαγγέλλει το επίγραμμα που χάραξε σε μαρμάρινη πλάκα και τοποθέτησε στην Πυριτιδαποθήκη, το έτος 1933, ο τότε Επίσκοπος Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, και μετέπειτα Μητροπολίτης Κρήτης, Τιμόθεος Βενέρης:
ΑΥΤΗ Η ΦΛΟΓΑ Π’ ΑΝΑΨΕ ΜΕΣΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΡΥΠΤΗ
ΚΑΙ ΑΠ’ ΑΚΡΟΥ Σ’ ΑΚΡΟ ΦΩΤΙΣΕ ΤΗ ΔΟΞΑΣΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗ
ΗΤΟΝΕ ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕΣΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ
ΚΡΗΤΕΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων