13/12/2018 13/12/2018 Σήμερα, μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευγενίου και των συν αυτώ Αγίων Μαρτύρων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Μαρδαρίου και Ορέστου, εορτάσθηκαν με εκκλησιαστική λαμπρότητα τα σεπτά ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνου τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία συλλειτούργησαν ο εορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου...
13 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:17

Τα ονομαστήρια του Μητρ. Ρεθύμνης κ. Ευγενίου

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητρ. Ρεθύμνης κ. Ευγενίου

Σήμερα, μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευγενίου και των συν αυτώ Αγίων Μαρτύρων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Μαρδαρίου και Ορέστου, εορτάσθηκαν με εκκλησιαστική λαμπρότητα τα σεπτά ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνου τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία συλλειτούργησαν ο εορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων Αρχιερέων, Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Ευγενίου, Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου και Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου, καθώς και της μακαριστής Ευγενίας μοναχής (κατά σάρκα αδελφής του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Ευγενίου).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων