03/12/2018 03/12/2018 Την εορτή της Πολιούχου του Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, τιμά το Ρέθυμνο με πολυήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις οι οποίες κορυφώνονται αύριο 4 Δεκεμβρίου. Η Αγία Βαρβάρα είναι η προστάτιδα του Ρεθύμνου και από το 2003, μετά από απόφαση του Νομάρχη Ρεθύμνου, η 4η Δεκεμβρίου, ημέρα της γιορτής της αποτελεί επίσημη αργία για την πόλη του Ρεθύμνου. Ο...
03 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:23

Το Ρέθυμνο τιμά την Αγία Βαρβάρα

Διαδώστε:
Το Ρέθυμνο τιμά την Αγία Βαρβάρα

Την εορτή της Πολιούχου του Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, τιμά το Ρέθυμνο με πολυήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις οι οποίες κορυφώνονται αύριο 4 Δεκεμβρίου.

Η Αγία Βαρβάρα είναι η προστάτιδα του Ρεθύμνου και από το 2003, μετά από απόφαση του Νομάρχη Ρεθύμνου, η 4η Δεκεμβρίου, ημέρα της γιορτής της αποτελεί επίσημη αργία για την πόλη του Ρεθύμνου.

Ο ναός της Αγίας Βαρβάρας είναι από τους παλαιότερους ναούς της πόλης. Βρίσκεται κοντά στον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, πάνω στην ομώνυμη οδό.

Δύο σημαντικά γεγονότα που αφορούν την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το Ρέθυμνο το 1898 και την εγκατάσταση των Ρώσων, αλλά και την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης παραμονές της γιορτής της στις 1-12-1913, είναι αιτία να αποκαλείται «Ελευθερώτρια» και να τελείται δοξολογία για την επέτειο της Ένωσης, την ημέρα της γιορτής της.

Δείτε το πρόγραμμα της Ιεράς Πανηγύρεως ΕΔΩ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων