20/08/2023 20/08/2023 Το πρωί του Σαββάτου, 19 Αυγούστου 2023, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, πραγματοποιήθηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Αυστρίας κ. Αρσένιο, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο και τελέσθηκε το Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 13 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου...
20 Αυγούστου, 2023 - 9:13
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2023 - 15:21

13 χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Ρεθύμνης κυρού Ανθίμου

Διαδώστε:
13 χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Ρεθύμνης κυρού Ανθίμου

Το πρωί του Σαββάτου, 19 Αυγούστου 2023, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, πραγματοποιήθηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Αυστρίας κ. Αρσένιο, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο και τελέσθηκε το Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 13 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Ανθίμου, νέου κτήτορος και ανακαινιστού της εν λόγω Ιεράς Μονής.

Κατά τη Θεία Λειτουργία συμπροσευχήθηκαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μεσαορίας κ. Γρηγόριος από την Κύπρο και Κνωσού κ. Μεθόδιος.
Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο οποίος και ομίλησε με εμπνευσμένο, καρδιακό και εμπειρικό λόγο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Άνθιμο και για την πολυχρόνια σχέση και αναστροφή τους.
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τους αγίους Αρχιερείς, προς τους κληρικούς και όλους, όσοι παρέστησαν, προσφέροντας, όπως είπε, μια ανθοδέσμη ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας στον μακαριστό Μητροπολίτη Άνθιμο, ο οποίος εργάσθηκε καλλίκαρπα και εμπεδόμοχθα για το καλό της Τοπικής μας Εκκλησίας.
Ακολούθησε, στο Αρχονταρίκι της Μονής, κέρασμα και στη συνέχεια μοναστηριακή τράπεζα εις ανάπαυσιν του μακαριστού Μητροπολίτου Ανθίμου, που προσφέρθηκαν από πλευράς της Ιεράς Μονής και του αγίου Καθηγουμένου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Παρθενίου Καλυβιανάκη, ο οποίος κατέκλεισε με λόγους ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας την επιμνημόσυνη τράπεζα.
Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Κουμαρτζάκης, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Άνθιμος Μαντζουράνης, ο οποίος είχε διατελέσει Πρωτοσύγκελλος και πνευματικό ανάστημα του μακαριστού Μητροπολίτου Ανθίμου, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Πολάκης, που είχε διατελέσει Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος του αοιδίμου Ιεράρχου, και κληρικοί τόσο από την Ιερά Μητρόπολή μας όσο και από άλλες εκκλησιαστικές επαρχίες, οι οποίοι είχαν συνδεθεί με τον μακαριστό Μητροπολίτη Άνθιμο.
Ευχόμαστε ο Κύριός μας να τον αναπαύει με τους Δικαίους και τους Αγίους Του, ώστε να πρεσβεύει στον Θρόνο του Θεού για την πνευματική προκοπή της Εκκλησίας των Ρεθυμνίων.
        

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων