13/10/2023 14/10/2023 Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου 2023, στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «ΘΕΟΜΗΤΩΡ» της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στις Σχολές Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της Μητροπόλεως, μετά την Ιερά Ακολουθία...
13 Οκτωβρίου, 2023 - 20:58
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2023 - 0:24

Αγιασμός στις Σχολές Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης

Διαδώστε:
Αγιασμός στις Σχολές Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου 2023, στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «ΘΕΟΜΗΤΩΡ» της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στις Σχολές Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της Μητροπόλεως, μετά την Ιερά Ακολουθία του Αγιασμού, ευχήθηκε ολόθερμα προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που συνεχίζουν ή ξεκινούν για πρώτη φορά τα μαθήματα καλή πρόοδο και κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς και πλούσια την ευλογία του Θεού στην εξάσκηση των Ιερών αυτών Τεχνών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους δύο διδάσκοντες, τον Αγιογράφο κ. Νικόλαο Ρουσσάκη και τον Αγιογράφο-Ψηφιδογράφο κ. Εμμανουήλ Ρουκούδη, για την πολύτιμη προσφοράς τους στις Σχολές.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με λόγους ευγνωμοσύνης στον κ. Γεώργιο Σιγανό, ομογενή στις ΗΠΑ με καταγωγή από το Φαράτσι Μυλοποτάμου, ο οποίος και για αυτήν τη χρονιά θα στηρίξει τη λειτουργία των δύο αυτών Σχολών της Τοπικής Εκκλησίας.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων