05/03/2024 05/03/2024 Το πρωί της Κυριακής του Ασώτου, 3 Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Πελαγίας Απλαδιανών, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του, διότι, μετά από ένα περίπου έτος από...
05 Μαρτίου, 2024 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2024 - 14:14

Εγκατάσταση νέου Εφημερίου στην ενορία Απλαδιανών

Διαδώστε:
Εγκατάσταση νέου Εφημερίου στην ενορία Απλαδιανών

Το πρωί της Κυριακής του Ασώτου, 3 Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Πελαγίας Απλαδιανών, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του, διότι, μετά από ένα περίπου έτος από την εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Νεκταρίου Θεοδωράκη, Εφημερίου της Ενορίας Απλαδιανών επί 33 χρόνια, σήμερα εγκαθίσταται ο νέος Εφημέριος της Ενορίας, Αιδεσιμολ. Πρωτ. Βασίλειος Δραμουντάνης, κληρικός πολύπειρος και κατηρτισμένος, ο οποίος αναλαμβάνει εφεξής την εφημεριακή διακονία στα Απλαδιανά και στα Χελιανά Μυλοποτάμου. Ο Επίσκοπός εξέφρασε θερμές και εγκάρδιες ευχές για την ευόδωση του εκκλησιαστικού έργου, το οποίο αναλαμβάνει ο π. Βασίλειος. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Αρχιμ. Τιμόθεο Παναγιωτάκη τόσο για την πολυετή υπηρεσία του στο Δημοτικό Σχολείο των Απλαδιανών και το καλό του παράδειγμα όσο και για την ευθύνη του όλο αυτό το διάστημα που χήρευε η εφημεριακή θέση στην Ενορία Απλαδιανών.

Καταλλήλως μίλησε ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Γεώργιος Κλάδος, ο οποίος καλωσόρισε το νέο Εφημέριο και εξέφρασε τις ευχαριστίες του και τη χαρά του για την τοποθέτησή του, αναφερόμενος με λόγους ευγνωμοσύνης και στην πολυετή διακονία του μακαριστού π. Νεκταρίου Θεοδωράκη.

Συγκινημένος αντιφώνησε ο νέος Εφημέριος π. Βασίλειος Δραμουντάνης, ο οποίος υποσχέθηκε να αναλώσει τον εαυτόν του στη διακονία της Ενορίας αυτής.

Κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος ήταν συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιμ. Τιμοθέου Παναγιωτάκη, Ηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τιμίου Σταυρού Βωσάκου, του Πρωτ. Ανδρέου Δραμουντάνη, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ανωγείων, του Πρωτ. Βασιλείου Δραμουντάνη και του Αρχιδιακόνου Κωνσταντίνου Ζουμπεράκη.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Γεώργιος Κλάδος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Επιχειρηματικότητας κ. Μιχαήλ Βάμβουκας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης κ. Μιχαήλ Σαρρής και πλήθος πιστών από τα Απλαδιανά και άλλες περιοχές.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα και πανηγυρική τράπεζα προς τους πολυπληθείς προσκυνητές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων