20/09/2022 21/09/2022 Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2022, παραμονής της εορτής του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών κυρ-Ιωάννου του Ξένου, κατά τον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο ιδιωτικό Ιερό Ναό της οικογένειας Γεωργίου και Ειρήνης Κατικά. Επίσης, μιλώντας για το βίο του Αγίου είπε ότι δεν λύγισε και εκπλήρωσε...
20 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:01
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2022 - 0:37

Ρεθύμνης Πρόδρομος: Ο Όσιος Ιωάννης ο Ξένος εκπλήρωσε το χρέος υπέρ πίστεως και πατρίδος

Διαδώστε:
Ρεθύμνης Πρόδρομος: Ο Όσιος Ιωάννης ο Ξένος εκπλήρωσε το χρέος υπέρ πίστεως και πατρίδος

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2022, παραμονής της εορτής του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών κυρ-Ιωάννου του Ξένου, κατά τον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο ιδιωτικό Ιερό Ναό της οικογένειας Γεωργίου και Ειρήνης Κατικά.

Επίσης, μιλώντας για το βίο του Αγίου είπε ότι δεν λύγισε και εκπλήρωσε το χρέος του υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Συμμετείχαν κληρικοί της Μητροπόλεώς και πολλοί πιστοί, ενώ, με την εντολή του Μητροπολίτου, τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Καμηλάκης.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους κτήτορες του Ναού, Γεώργιο και Ειρήνη Κατικά, όλους τους παρισταμένους κληρικούς και πιστούς, καθώς και τον κ. Ευάγγελο Καπαϊδονάκη, Διευθυντή της Σχολής Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως και τα μέλη της χορωδίας της, που, υπό τη διεύθυνσή του, απέδωσαν τους ύμνους του Εσπερινού.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πολυτίμητη προσφορά του Οσίου Πατρός ημών κυρ-Ιωάννου του Ξένου, του μεγάλου αυτού Ιεραποστόλου και Ιεροκήρυκος της μεγαλονήσου Κρήτης, και ιδιαίτερα του νομού μας, και προέτρεψε όλους τους ανθρώπους να εμπνεόμαστε από το παράδειγμα, την αποφασιστικότητα και τη σταθερότητα του Οσίου, ο οποίος δεν κάμφθηκε και δεν φοβήθηκε, αλλά εκπλήρωσε την αποστολή του και το χρέος του υπέρ της Εκκλησίας και της Πατρίδος μας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, οι κτήτορες του Ιερού Ναού προσέφεραν εόρτιο κέρασμα προς όλους.

Το ίδιο βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος παρέθεσε δείπνο ευχαριστίας στη Θεατρική Ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεώς. Με τον τρόπο αυτό, ο Σεβασμιώτατος θέλησε να ευχαριστήσει τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας για το πολύτιμο έργο τους, να τους συγχαρεί για την τελευταία παράσταση με τίτλο «Δροσουλίτες», η οποία ανέβηκε την 4η και την 5η Σεπτεμβρίου 2022, στο θέατρο «Ερωφίλη» της Φορτέτζας Ρεθύμνου, και να τονίσει τη σημασία και την αξία της συνέχισης αυτού του έργου, που επιτελείται με την αξιοποίηση των χαρισμάτων μιας ομάδας πενήντα περίπου ανθρώπων που κάνουν περήφανο τον τόπο μας και τιμούν τη Μητρόπολή μας με την αγάπη και την προσφορά τους.

Το πρωί της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου 2022, ανήμερα της εορτής του Οσίου Πατρός ημών κυρ-Ιωάννου του Ξένου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία και ευλόγησε τους άρτους, στον φερώνυμο Κοιμητηριακό Ναό της Ενορίας Μυριοκεφάλων.

Στην προσλαλιά τους προς το εκκλησίασμα, ο Επίσκοπος αναφέρθηκε στον Όσιο Ιωάννη και στην πολύτιμη μαρτυρία, διακονία και προσφορά του στην Τοπική Εκκλησία, στο νομό Ρεθύμνης και σε όλη την Κρήτη.

Ο ιεράρχης σημείωσε ιδιαίτερα την παρακαταθήκη του Οσίου κυρ-Ιωάννου του Ξένου για την περιοχή, όπου, στις αρχές του 11ου αιώνα, ίδρυσε την Ιερά Μονή Μυριοκεφάλων, αφού πρώτα, με αποκάλυψη του ουρανού, ανεύρε την θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας Αντιφωνητρίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων