01/03/2024 01/03/2024 Μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, μετέβη το πρωί της Τετάρτης 28ης Φεβρουαρίου 2024, στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης (Π.Α.Ε.Α.Κ.), στο Ηράκλειο, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, Καθηγητή κ. Μιχαήλ Στρουμπάκη, και Καθηγητές της Ακαδημίας, με τους οποίους συνεργάσθηκε για την...
01 Μαρτίου, 2024 - 16:33
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2024 - 16:54

Επαφές Μητροπολίτη Ρεθύμνης για την προετοιμασία Θεολογικής Ημερίδας

Διαδώστε:
Επαφές Μητροπολίτη Ρεθύμνης για την προετοιμασία Θεολογικής Ημερίδας

Μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, μετέβη το πρωί της Τετάρτης 28ης Φεβρουαρίου 2024, στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης (Π.Α.Ε.Α.Κ.), στο Ηράκλειο, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, Καθηγητή κ. Μιχαήλ Στρουμπάκη, και Καθηγητές της Ακαδημίας, με τους οποίους συνεργάσθηκε για την προετοιμασία της Θεολογικής Ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί, συν Θεώ, στο Ρέθυμνο, την 5η Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο των εορτασμών της Επετείου των 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων.

Την εν λόγω Θεολογική Ημερίδα θα συνδιοργανώσουν η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, η Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο και τους εκλεκτούς Καθηγητές για το επιτελούμενο έργο και τόνισε την ανάγκη της σύσφιγξης των δεσμών για τη στήριξη της Π.Α.Ε.Α.Κ..

Ο Πρόεδρος και οι Καθηγητές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους και κατέθεσαν γόνιμες και δημιουργικές σκέψεις και προτάσεις για την προγραμματιζόμενη Θεολογική Ημερίδα, καθώς και για την υποστήριξη της Π.Α.Ε.Α.Κ. και το «άνοιγμά» της στην τοπική κοινωνία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων