08/12/2023 08/12/2023 Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί προσκυνηματικά, κατόπιν ευγενούς πρόσκλησης του Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, την εν λόγω Ιερά Μητρόπολη. Ο Σεβασμιώτατος μετέβει και στα Γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης όπου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο. Ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος είχε τη χαρά να...
08 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:55
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2023 - 13:09

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ρεθύμνης στις Ιερές Μητροπόλεις Γουμενίσσης και Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ρεθύμνης στις Ιερές Μητροπόλεις Γουμενίσσης και Θεσσαλονίκης

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί προσκυνηματικά, κατόπιν ευγενούς πρόσκλησης του Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, την εν λόγω Ιερά Μητρόπολη. Ο Σεβασμιώτατος μετέβει και στα Γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης όπου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος είχε τη χαρά να προσκυνήσει τους περικαλλείς Ιερούς Ναούς, οι οποίοι κοσμούν τη Γουμένισσα, το Πολύκαστρο και την Αξιούπολη, συγχαίροντας τους κατά τόπους Εφημερίους για το επιτελούμενο θαυμαστό έργο, καθώς και την Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Γουμενίσσης.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς τον πολυσέβαστο Γέροντα, Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο, για τη φιλόξενη δοχή του, για τη λεπτομερή και εγκάρδια ξενάγηση στα ιερά σεβάσματα της Ιεράς Μητροπόλεώς του, καθώς και για την λίαν διδακτική και εποικοδομητική συνομιλία στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως και τα πολύτιμα δώρα της αγάπης του.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος είχε τη χαρά να μεταβεί στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, όπου είχε εγκάρδια συνάντηση και συνομιλία με τον προ μικρού νεοενθρονισθέντα Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο.
Οι δύο Αρχιερείς εμνήσθησαν της άριστης συνεργασίας τους από της επάλξεως της θέσεως του Αρχιγραμματέως, ο μεν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο δε της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, περίοδο, κατά την οποία οι δύο Ιεράρχες συνδέθηκαν με ισχυρούς δεσμούς αγάπης και φιλίας.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Πρόδρομος ευχήθηκε στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο πολύκαρπη, άλυπη, μακρά και καρποβριθή ποιμαντορία στον ιστορικό θρόνο της Συμβασιλεύουσας για την δόξα του Θεού και τον έπαινο της Αγίας μας Εκκλησίας.
           

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων