18/02/2023 18/02/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, το απόγευμα της Παρασκευής προ της Απόκρεω, 17 Φεβρουαρίου 2023, τέλεσε Τρισάγια επί των τάφων των μακαριστών προκατόχων του, Μητροπολίτου Τίτου Συλλιγαρδάκη, Μητροπολίτου Ανθίμου Συριανού και των αοιδίμων Ιεραρχών, των οποίων τα ιερά λείψανα έχουν μετακομισθεί σε τάφο έξωθεν του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος του Επισκοπείου,...
18 Φεβρουαρίου, 2023 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2023 - 16:41

Εσπερινός των ψυχών στη Μητρόπολη Ρεθύμνης

Διαδώστε:
Εσπερινός των ψυχών στη Μητρόπολη Ρεθύμνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, το απόγευμα της Παρασκευής προ της Απόκρεω, 17 Φεβρουαρίου 2023, τέλεσε Τρισάγια επί των τάφων των μακαριστών προκατόχων του, Μητροπολίτου Τίτου Συλλιγαρδάκη, Μητροπολίτου Ανθίμου Συριανού και των αοιδίμων Ιεραρχών, των οποίων τα ιερά λείψανα έχουν μετακομισθεί σε τάφο έξωθεν του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος του Επισκοπείου, καθώς και επί του τάφου του μεγάλου ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας μακαριστού Γεωργίου Τσικόγια.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου της μακαριστής Γεροντίσσης Πανσέμνης, στην Ιερά Μονή Σωτήρος Χριστού Κουμπέ Ρεθύμνης, όπου χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού των Ψυχών και τέλεσε τα Τρισάγια των κεκοιμημένων αδελφών μας.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, για μία ακόμη φορά, στα τραγικά θύματα του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία και στη Συρία, προτρέποντας όλους τους ανθρώπους να σταθούμε αλληλέγγυοι τόσο με την προσευχή μας όσο και με την υλική σύμπραξή μας στις ανάγκες των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, που προέκυψαν.
 
 
  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων