17/08/2023 17/08/2023 Το απόγευμα της παραμονής της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Δευτέρας, 14ης Αυγούστου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Χαρακιανής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, επί της Εθνικής Οδού, όπου χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, κατά τον οποίο εψάλησαν και τα Εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο. Τον Σεβασμιώτατο...
17 Αυγούστου, 2023 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2023 - 14:47

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Διαδώστε:
Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Το απόγευμα της παραμονής της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Δευτέρας, 14ης Αυγούστου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Χαρακιανής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, επί της Εθνικής Οδού, όπου χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, κατά τον οποίο εψάλησαν και τα Εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Καλυβιανάκης, και κληρικοί της ευρύτερης περιοχής.
Στην Πανήγυρη προσήλθαν εκατοντάδες προσκυνητές από ολόκληρη τη Μεγαλόνησο Κρήτη και παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτριος Κόκκινος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ρεθύμνης, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο οποίος επιμελήθηκε και τα μέτρα της τάξεως για την ασφαλή προσέλευση των πολυπληθών προσκυνητών, ο ελλογιμ. κ. Χρήστος Λιονής, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.
Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, λαμβάνοντας αφορμή από την έκφραση του Φώτη Κόντογλου, ότι η Παναγία είναι η πονεμένη χαρά της Ορθοδοξίας.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, προσφέρθηκε, από πλευράς του Ιερού Προσκυνήματος, μοναστηριακή τράπεζα.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Εορτής, Τρίτης, 15ης Αυγούστου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος, κατόπιν ευγενικής και φιλαδέλφου προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, όπου έλαβε μέρος στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία μαζί με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Αυστρίας κ. Αρσένιο και Πισιδίας κ. Ιώβ, καθώς και τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο.
Κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου κ. Γερασίμου, ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος κήρυξε τον Θείο λόγο, αναφερόμενος στο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Παρέστησαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρώην Υπουργός κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου και όλες οι τοπικές αρχές.
Μετά την Θεία Λειτουργία, προσφέρθηκε στο Επισκοπείο εόρτια τράπεζα.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, αφού επέστρεψε νωρίς το απόγευμα στην έδρα του, μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της πόλεως Ρεθύμνης, όπου τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση επί του ευρισκομένου στον προαύλειο χώρο του Ναού τάφου του μακαριστού προκατόχου του Μητροπολίτου κυρού Ανθίμου, για τη συμπλήρωση 13 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του κατ’ αυτήν την ημέρα.
                  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων