02/09/2022 02/09/2022 Εορτάσθηκε η Εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Το εσπέρας της Τρίτης, 30 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ενορίας Ατσιποπούλου. Κηρύσσοντας τον Θείο λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ο...
02 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:21
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2022 - 10:23

Η εορτή της Τιμίας Ζώνης στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης

Διαδώστε:
Η εορτή της Τιμίας Ζώνης στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης

Εορτάσθηκε η Εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Το εσπέρας της Τρίτης, 30 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ενορίας Ατσιποπούλου.

Κηρύσσοντας τον Θείο λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Μητροπολίτης μίλησε για το Ιερό Πρόσωπο της Παναγίας και τη σπουδαιότητά του στη ζωή των Χριστιανών.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Ποιμενάρχης χειροθέτησε σε πνευματικό πατέρα τον Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Μυστράκη, εφημέριο της Ενορίας Ατσιποπούλου. Παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή μαζί με τον σύζυγό της, Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Χρήστο Λιονή.

Το πρωί της Τετάρτης, 31 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο Ρουμελή Μυλοποτάμου, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτριος Κόκκινος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Σωπασουδάκης, εφημέριος της Ενορίας Ρουμελή, προσφώνησε κατάλληλα και καλωσόρισε για πρώτη φορά στην Ενορία τον Μητροπολίτη μας κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟ.

Στην αντιφώνησή του, ο Ποιμενάρχης ευχήθηκε σε όλους τα δέοντα ενόψει και της ενάρξεως του νέου εκκλησιαστικού έτους από της 1ης Σεπτεμβρίου.

Επίσης, κατόπιν παρακλήσεως του εφημερίου π. Δημητρίου, επιδόθηκαν Ευεργετήρια Γράμματα της Μητροπόλεως και Ιερές Εικόνες σε πρόσωπα, τα οποία υπηρέτησαν επί σειρά ετών στην Ενορία, ως Ιεροψάλτες και ως Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την προσφορά γεύματος στην οικία του εφημερίου προς τον Μητροπολίτη, τους Κληρικούς, τις Αρχές και τους συνεργάτες της Ενορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων