09/08/2023 09/08/2023 Στον προσφάτως εγκαινιασθέντα Ιερό Ναού του Αγίου Μάρτυρος Αγαθόποδος της Ενορίας Πανόρμου μετέβη το πρωί της Τρίτης, 8 Αυγούστου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μαζί με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ζηνουπόλεως κ. Ιάκωβο, παρεπιδημούντα στην Ιερά Μητρόπολη, ο οποίος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος υπό του...
09 Αυγούστου, 2023 - 16:36
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2023 - 17:15

Η εορτή των Αγίων Μύρωνος και Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης στη Μητρόπολη Ρεθύμνης

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Μύρωνος και Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης στη Μητρόπολη Ρεθύμνης

Στον προσφάτως εγκαινιασθέντα Ιερό Ναού του Αγίου Μάρτυρος Αγαθόποδος της Ενορίας Πανόρμου μετέβη το πρωί της Τρίτης, 8 Αυγούστου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μαζί με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ζηνουπόλεως κ. Ιάκωβο, παρεπιδημούντα στην Ιερά Μητρόπολη, ο οποίος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος υπό του Εφημερίου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου Ηλία Κοτζαμπασάκη, και κληρικών της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ετέθη σε προσκύνηση απότμημα του Ιερού Λειψάνου του εορτάζοντος εν Αγίοις Πατρός ημών Καλλινίκου, Επισκόπου Εδέσσης, και, μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, διανεμήθηκαν προς όλους Ιερές Εικόνες και αντίτυπα του Ιερού Παρακλητικού Κανόνος του νέου αυτού Αγίου της Εκκλησίας μας, με τη μέριμνα και τη φροντίδα της εριτίμου κ. Ελένης Τρούλη.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ζηνουπόλεως κ. Ιάκωβο, με τον οποίο γνωρίζονται από τη νεανική τους ηλικία, και τον προέτρεψε να απευθύνει στο εκκλησίασμα λόγους επιστηρικτικούς.

Ο Θεοφιλέστατος, με λόγο θεολογικό, αναφέρθηκε στην παρουσία και στα μηνύματα των Αγίων στη ζωή μας, με αφορμή τους κατά την ημέρα αυτή εορταζομένους τρεις Ιεράρχες, τους εν Αγίοις Πατέρας ημών Αιμιλιανό, Επίσκοπο Κυζίκου, Μύρωνα, Επίσκοπο Κρήτης, και Καλλίνικο, Επίσκοπο Εδέσσης, γεγονός που καταδεικνύει ότι η Εκκλησία πάντοτε παραμένει εργαστήριο αγιότητος.

Επίσης, ο Θεοφιλέστατος, κατόπιν παρακλήσεως του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, επέδωσε ευχαριστήρια και χειροθετήρια γράμματα, προς τον Εφημέριο της Ενορίας, π. Ηλία Κοτζαμπασάκη, για τους κόπους του στον εν λόγω Ιερό Ναό, στον υιό του Εφημερίου, Μάριο Κοτζαμπασάκη, χειροθετηθέντα Αναγνώστη, στον κ. Εμμανουήλ Βογιατζόγλου, χειροθετηθέντα εις διακονίαν εκκλησιαστικήν, καθώς και στην Οικογένεια της κ. Ελένης Τρούλη, η οποία παρέστη στη Θεία Λειτουργία, για τις πολλές ευεργεσίες και τη στήριξή της στο έργο της Ενορίας του Πανόρμου και εν γένει της Τοπικής Εκκλησίας.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, άπαντες μετέβησαν στο ξενοδοχείο της Οικογένειας Τρούλη, όπου, ενώπιον της προτομής του μακαριστού Γεωργίου Τρούλη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση και στη συνέχεια προσφέρθηκε σε όλους νηστήσιμο γεύμα.

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων