13/12/2022 13/12/2022 Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πλήθος προσκυνητών συνέρρευσαν για την εορτή του μεγάλου Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος. Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό της εορτής του Αγίου στον ομώνυμο σπηλαιώδη Ιερό Ναό που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου της Φορτέτζας της πόλης Ρεθύμνης. Την ίδια μέρα ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε την...
13 Δεκεμβρίου, 2022 - 12:26
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2022 - 11:05

Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ρέθυμνο

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ρέθυμνο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πλήθος προσκυνητών συνέρρευσαν για την εορτή του μεγάλου Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος. Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό της εορτής του Αγίου στον ομώνυμο σπηλαιώδη Ιερό Ναό που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου της Φορτέτζας της πόλης Ρεθύμνης. Την ίδια μέρα ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Κατηχητικού Σχολείου της ενορίας Ιερού Ναού Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνου.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την τέλεση του Εσπερινού αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου και εξέφρασε τη χαρά του για την ύπαρξη του σπηλαιώδους αυτού Ναού, που είναι συνυφασμένος με το Ρέθυμνο και αποτελεί σημείο ευλογιών και παρουσίας του Αγίου στη ζωή της Τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους πολυπληθείς προσκυνητές, οι οποίοι κατέκλυσαν το Ναό, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, και ευχήθηκε κατάλληλα προς όλους ενόψει των επερχομένων Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, ιδιαιτέρως δε προς τους Εφημερίους της Ενορίας και τον εξ αυτών εορτάζοντα τα ονομαστήριά του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Σπυρίδωνα Βαρδιδάκη.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλης Ρεθύμνης, όπου, με την παρουσία πλήθους ανθρώπων, παρακολούθησε με χαρά τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας, την οποία επιμελήθηκαν ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Σωκράτης Ξενικάκης και η κ. Βλασία Μιχαηλίδου-Τριπολιτάκη, υπεύθυνοι του κατηχητικού και νεανικού έργου της Ενορίας αυτής.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη ιδιαίτερα τους συντελεστές για το επιτελούμενο έργο και ευχαρίστησε όλες τις οικογένειες που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην αγκαλιά της Ενορίας των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων. Ευχήθηκε δε καλά Χριστούγεννα και να διέλθομε όλοι μαζί με πνευματική χαρά και ευφροσύνη τις Εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Ηγούμενοι της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Καλυβιανάκης, και της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Παπαδάκης, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνης κ. Κωνσταντίνος Καστρινάκης, ο πρόεδρος του «Μουσικού Καρπού» κ. Αντώνιος Μαυράκης και πλήθος ανθρώπων που χειροκρότησαν τα παιδιά του Κατηχητικού στην όμορφη αυτή χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Εσπερινός της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος:

 

Φωτογραφίες από την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων