09/11/2023 09/11/2023 Με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου αναφέρει ότι αυτές τις ημέρες στο Ρέθυμνο κάποια πρόσωπα διανέμουν έντυπα και φυλλάδια και μεταξύ άλλων προτρέπουν στο επισκεφθούν οι πολίτες τον επίσημο ιστότοπο των «Μαρτύρων του Ιεχωβά». Σύμφωνα με την Μητρόπολη “τα πρόσωπα αυτά, όπως άλλωστε τα ίδια αποκαλύπτουν και ομολογούν, δεν έχουν καμία απολύτως...
09 Νοεμβρίου, 2023 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2023 - 21:32

Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης για τη δράση θρησκευτικών ομάδων εκτός της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης για τη δράση θρησκευτικών ομάδων εκτός της Εκκλησίας

Με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου αναφέρει ότι αυτές τις ημέρες στο Ρέθυμνο κάποια πρόσωπα διανέμουν έντυπα και φυλλάδια και μεταξύ άλλων προτρέπουν στο επισκεφθούν οι πολίτες τον επίσημο ιστότοπο των «Μαρτύρων του Ιεχωβά». Σύμφωνα με την Μητρόπολη “τα πρόσωπα αυτά, όπως άλλωστε τα ίδια αποκαλύπτουν και ομολογούν, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την Αγία μας Εκκλησία και την Ορθόδοξη Πίστη μας”.

Παρακάτω ολόκληρη η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης:

Τις ημέρες αυτές κάποια πρόσωπα περιφέρονται στην πόλη του Ρεθύμνου και την ευρύτερη περιοχή της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καθώς και αλλού όπως ενημερωθήκαμε, διανέμοντας έντυπα και φυλλάδια, ζητούν να μιλήσουν προσωπικά με τους ανθρώπους, δήθεν για να τους μεταφέρουν «κάποιες σημαντικές πληροφορίες», και τους προτρέπουν να επικοινωνήσουν μαζί τους ή να επισκεφθούν τον επίσημο ιστότοπο των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», προκειμένου, όπως γράφουν στα σημειώματά τους, «να μάθουν τις απαντήσεις που δίνει η Αγία Γραφή σε σημαντικές ερωτήσεις», οι οποίες αφορούν τον Θεό, την Αγία Γραφή και εν γένει τον σκοπό της ζωής του ανθρώπου.

Ενημερώνουμε τα μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας ότι τα πρόσωπα αυτά, όπως άλλωστε τα ίδια αποκαλύπτουν και ομολογούν, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την Αγία μας Εκκλησία και την Ορθόδοξη Πίστη μας, η οποία ανοίγει τις πύλες του Ουρανού και οδηγεί στην Βασιλεία του Θεού.

Καλούμε λοιπόν τους Χριστιανούς και τις Χριστιανές μας να παραμείνουμε σταθεροί στην Πίστη των πατέρων μας, αποκρούοντας και απορρίπτοντας με ευγένεια και χωρίς μισαλλοδοξία, αλλά με αδιαπραγμάτευτη Ορθοδοξία, αυτές τις «επιθέσεις φιλίας», οι οποίες έχουν ως στόχο να μας αποκόψουν από το Σώμα του Χριστού, την Αγία μας Εκκλησία, και να μας αποστερήσουν από τα Ιερά Μυστήρια και τη σωτηρία μας.

Επιπροσθέτως, ενημερώνουμε τον λαό του Θεού ότι σε διάφορες Ενορίες τόσο της πόλεως Ρεθύμνης όσο και της υπαίθρου πραγματοποιούνται κύκλοι μελέτης της Αγίας Γραφής, όπου μπορούν να συμμετάσχουν, αναζητώντας την Ορθόδοξη διδασκαλία και όχι τις παρερμηνείες και παραχαράξεις του λόγου του Θεού, που ύπουλα λανσάρονται από ομάδες εκτός της Εκκλησίας.
Όσοι τέλος επιθυμούν να προμηθευθούν Καινή Διαθήκη, εγκεκριμένη από την Εκκλησία, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας (Π. Μανουσάκη 3, 74100 Ρέθυμνο, τηλ.: 28310-22415), για να τους δοθεί δωρεάν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων