09/05/2023 09/05/2023 Το πρωί της Κυριακής του Παραλύτου, 7ης Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου της Ενορίας Μέσης της Ιεράς Μητροπόλεως. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Τίτος Βαμβακάς, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής...
09 Μαΐου, 2023 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2023 - 12:50

Η Κυριακή του Παραλύτου στη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Διαδώστε:
Η Κυριακή του Παραλύτου στη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Το πρωί της Κυριακής του Παραλύτου, 7ης Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου της Ενορίας Μέσης της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Τίτος Βαμβακάς, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου και Εφημέριος της Ενορίας Μέσης, καλωσόρισε το Σεβασμιώτατο  με θερμούς λόγους, προσφέροντάς του, εκ μέρους της Ενορίας, ζωγραφικό πίνακα με τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό σε ανάμνηση της πρώτης του ποιμαντικής επισκέψεως στην Ενορία.
Ο Σεβασμιώτατος, στην αντιφώνησή του, εκφράζοντας τη χαρά του για την πρώτη του αυτή επίσκεψη στη συγκεκριμένη Ενορία, συνεχάρη για τον καλλωπισμό του Ιερού Ναού και τη διαφύλαξη των Ιερών Κειμηλίων τον επί 20ετία Εφημέριο Αρχιμανδρίτη Τίτο, ο οποίος, παράλληλα με τις ευθύνες και τα καθήκοντά του στην ιστορική Μονή του Αρκαδίου, αγωνίζεται φιλότιμα και στην Ενορία αυτή με τη συνέργεια του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των Ιεροψαλτών και όλων των ενοριτών της.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους ανθρώπους να πορεύονται διαρκώς μέσα στην αναστάσιμη χαρά της Αγίας μας Εκκλησίας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε εόρτια τράπεζα σε οικία της Ενορίας.

 Εσπερινός τουΑγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου, στο Καθολικό της οποίας χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό της εορτής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου.
Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε όμιλο προσκυνητών από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης υπό την ηγεσία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Κυρίλλου Χριστοφή, καθώς και άλλους προσκυνητές από το Ηράκλειο και άλλα μέρη της Μεγαλονήσου Κρήτης, εκφράζοντας τη χαρά του διότι πάντοτε το Αρκάδι αποτελεί σημείο συνάντησης και διαλόγου με το Θεό και τους ανθρώπους.
Επίσης, ο Επίσκοπός μας συνεχάρη τον εορτάζοντα τα ονομαστήριά του Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Παπαλεβυζάκη, Ηγουμενοσύμβουλο της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, ευχόμενος σε εκείνον πλούσια την ευλογία του Θεού στην εκκλησιαστική του διακονία.
Ακολούθησε εόρτιο κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής προς όλους τους προσκυνητές.
     
 
 
 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων