04/04/2023 04/04/2023 Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητού της Σχολής, Αστυνόμου Β΄ κ. Χρήστου Μπερνιδάκη, και τέλεσε την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου. Συμμετείχε η ηγεσία της Σχολής, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνης, Πλωτάρχης κ. Κωνσταντίνος Καστρινάκης, και οι Δόκιμοι Αστυφύλακες από διάφορα μέρη της Πατρίδας. Σημειώνεται ότι ο...
04 Απριλίου, 2023 - 12:43
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2023 - 12:49

Η προτροπή του Μητροπολίτη Ρεθύμνης σε Δόκιμους Αστυφύλακες

Διαδώστε:
Η προτροπή του Μητροπολίτη Ρεθύμνης σε Δόκιμους Αστυφύλακες

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητού της Σχολής, Αστυνόμου Β΄ κ. Χρήστου Μπερνιδάκη, και τέλεσε την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.

Συμμετείχε η ηγεσία της Σχολής, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνης, Πλωτάρχης κ. Κωνσταντίνος Καστρινάκης, και οι Δόκιμοι Αστυφύλακες από διάφορα μέρη της Πατρίδας.

Σημειώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος πριν μεταβεί στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων την Παρασκευή της Ε΄ Εβδομάδος των Νηστειών, συμμετείχε στην τελετή της ορκωμοσίας των νέων οπλιτών στο Στρατόπεδο του Ρεθύμνου, παρουσία του νέου Διοικητού της «V Μεραρχίας Κρητών», Ταξίαρχου κ. Μιχαήλ Πλουμή.

Ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε με πατρικούς λόγους προς όλους τους Δόκιμους Αστυφύλακες, τονίζοντας τη χαρά του για την ακολουθία αυτή στον Ιερό Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης της Σχολής Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, και προέτρεψε όλους τους Δοκίμους Αστυφύλακες να τιμούν την αποστολή τους, να συμβάλουν στο αίσθημα ασφάλειας στην Πατρίδα μας και η στολή τους να γίνει ο στολισμός και η ενδυμασία της ψυχής τους.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος διένειμε ευλογίες προς όλους και ακολούθησε νηστήσιμη κοινή τράπεζα όλων στους χώρους της Σχολής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος   κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

Για πρώτη φορά, ο Ακάθιστος Ύμνος εψάλη ενώπιον της Ιεράς και Περιπύστου Εικόνος της Παναγίας του Πάθους, της επιλεγομένης «Κεράς του Ρεθέμνους», η οποία, μετά από πολλά έτη, κατήλθε από τον χώρο όπου φυλάσσεται εντός του Μητροπολιτικού Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος, προ της απολύσεως της ακολουθίας, εξέφρασε τη χαρά του, διότι, όπως είπε, το Ρέθυμνο σήμερα γονατίζει ενώπιον της «Κεράς του Ρεθέμνους», η οποία θα παραμείνει αγιαστικά και ευλογητικά στο σολέα του Μητροπολιτικού Ναού για την ευλογία και την ενίσχυση των ανθρώπων του τόπου μας. Εκατοντάδες άνθρωποι, τις ημέρες αυτές, προσήλθαν και προσκύνησαν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας.

Στην ακολουθία του Ακαθίστου, μεταξύ άλλων, παρέστη ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης και πολυπληθείς προσκυνητές από την πόλη μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων