16/03/2023 16/03/2023 Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων του οικισμού Άνω Βιράν Επισκοπή της Ενορίας Βιράν Επισκοπής της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Το Μέγα Απόδειπνο τέλεσε το την  Τρίτη της Γ΄ Εβδομάδος των Νηστειών, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ευφραίμ Μανουσάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής...
16 Μαρτίου, 2023 - 9:26
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2023 - 9:32

Ιερατική Σύναξη της Γ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη της Γ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων του οικισμού Άνω Βιράν Επισκοπή της Ενορίας Βιράν Επισκοπής της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Το Μέγα Απόδειπνο τέλεσε το την  Τρίτη της Γ΄ Εβδομάδος των Νηστειών, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ευφραίμ Μανουσάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Αρσανίου, παρέστησαν δε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Τίτος Βαμβακάς, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νικηφόρος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Νεονάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Γ΄ Αρχιερατικής Περιφερείας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όλοι οι Κληρικοί της Γ΄ Αρχιερατικής Περιφερείας, καθώς και πολλοί ενορίτες.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου, τονίζοντας τόσο την Ευχή του Οσίου Εφραίμ του Σύρου «Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου…» και τα βαθειά νοήματά της, καθώς και τον ύμνο «Κύριε των Δυνάμεων, μεθ’ ημών γενού…», ο οποίος επαναλαμβάνεται πολλές φορές ως η κατακλείδα του Μεγάλου Αποδείπνου, δηλώνοντας την προσμονή και την εσωτερική «κραυγή» καθενός ανθρώπου προς τον Κύριον των Δυνάμεων και Κύριον της Δόξης.

Τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε με θερμούς λόγους αγάπης ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Γ΄ Αρχιερατικής Περιφερείας, π. Ιωάννης Νεονάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ιστορία της Βιράν Επισκοπής και του Ναού των Αγίων Αναργύρων, που έχει ανεγερθεί πάνω στα θεμέλια προϋπάρχουσας ιστορικής τρίκλιτης Βασιλικής μετά τρούλου.

Μετά το πέρας της ακολουθίας του Μεγάλου Αποδείπνου, σε παρακείμενη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η Ιερατική Σύναξη των Εφημερίων της Γ΄ Αρχιερατικής Περιφερείας, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος και οι Κληρικοί συνομίλησαν για θέματα εκκλησιαστικής φύσεως και υπήρξε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος. Ο Επίσκοπός μας ευχήθηκε προς όλους τους συνεργούς του Κληρικούς καλό το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και καλή συμπόρευση προς το Άγιον Πάσχα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων