05/04/2019 05/04/2019 Kατά την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλέπας Μυλοποτάμου, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, το βράδυ της Πέμπτης 4 Απριλίου. Στο τέλος του Μεγάλου Αποδείπνου, κατόπιν σχετικής αποφάσεως και αιτήματος του Ηγουμένου, Παν. Αρχιμ. Πορφυρίου Αουάντ, και των λοιπών μελών του Ηγουμενοσυμβουλίου,...
05 Απριλίου, 2019 - 9:31

Κουρά νέου μοναχού στην Ι.Μ. του Σωτήρος Μυλοποτάμου

Διαδώστε:
Κουρά νέου μοναχού στην Ι.Μ. του Σωτήρος Μυλοποτάμου

Kατά την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλέπας Μυλοποτάμου, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, το βράδυ της Πέμπτης 4 Απριλίου.

Στο τέλος του Μεγάλου Αποδείπνου, κατόπιν σχετικής αποφάσεως και αιτήματος του Ηγουμένου, Παν. Αρχιμ. Πορφυρίου Αουάντ, και των λοιπών μελών του Ηγουμενοσυμβουλίου, ο Επίσκοπός μας τέλεσε την κουρά ρασοφορίας του δοκίμου της Μονής Γεωργίου, καταγομένου από τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Παλαιστίνης, δίδοντας σε αυτόν το όνομα Ρωμανός.

Συγχαίροντας τον νέο Μοναχό Ρωμανό και ευχόμενος σε αυτόν να είναι άξιος και στερεωμένος στο δόλιχο της μοναχικής πολιτείας, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ευγένιος συνέδεσε το μοναχικό όνομα που έλαβε και με το δεύτερο κλίτος του Καθολικού της Μονής, το οποίο είναι αφιερωμένο στη Γέννηση του Χριστού, αφού, όπως είναι γνωστό, ο Όσιος Ρωμανός ο Μελωδός είναι ο περίφημος ποιητής του Κοντακίου των Χριστουγέννων «Η Παρθένος σήμερον τον υπερούσιον τίκτει…». Στο συναξάριο του Οσίου αναφέρεται ότι, αν και είχε μέτρια θύραθεν παιδεία, κατέστη ο μέγιστος ποιητής της Εκκλησίας μας, λαμβάνοντας από την Κυρία Θεοτόκο το χάρισμά του αυτό σε μία ακολουθία της Εορτής των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών, στην Κωνσταντινούπολη.


Στην Ακολουθία παρέστησαν Κληρικοί της Μητροπόλεώς μας, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτριος Κόκκινος και πολλοί πιστοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων