16/05/2023 16/05/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, το πρωί της Κυριακής της Σαμαρείτιδος, 14 Μαΐου 2023, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος Κουμπέ της πόλεως Ρεθύμνης. Εκκλησιάστηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου...
16 Μαΐου, 2023 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2023 - 8:36

Κυριακή της Σαμαρείτιδος στη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Διαδώστε:
Κυριακή της Σαμαρείτιδος στη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, το πρωί της Κυριακής της Σαμαρείτιδος, 14 Μαΐου 2023, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος Κουμπέ της πόλεως Ρεθύμνης.

Εκκλησιάστηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών «Η Αγία Φωτεινή η Σαμαρείτις» και πλήθος πιστών, που προσήλθαν στη Θεία Λειτουργία.
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, κατά το έθος, τελέσθηκε Αγιασμός στο ευρισκόμενο στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού φρέαρ.
Τον Θείο λόγο, με προτροπή του Επισκόπου μας, κήρυξε ο κ. Νικόλαος Μαρκαντώνης, πρ. Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος συνεχάρη τον Εφημέριο της Ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Αμπανάβα, και τους συνεργούς του και εξέφρασε τη χαρά του διότι προγραμματίζεται η ανακαίνιση του Ιερού Ναού της Αγίας Φωτεινής με την ευγενική φροντίδα του κ. Νικολάου Δασκαλαντωνάκη.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ανταποκρινόμενος στην ευγενή πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, μετέβη στο Ηράκλειο, χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου και έλαβε μέρος, μαζί και με άλλους Αρχιερείς, στη λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου και Πάτρωνος της Εκκλησίας Κρήτης, επί τη συμπληρώσει 57 ετών από την εκ Βενετίας εις Ηράκλειον επανακομιδής της Τιμίας Κάρας.
  
 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων