19/03/2024 19/03/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε, στις 17 Μαρτίου, κατά τον πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό της Συγγνώμης, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας της πόλεως Ρεθύμνης. Στον Εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης και πλήθος πιστών. Τον Θείο λόγο, κατόπιν προτροπής του Επισκόπου μας, εκήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Καμηλάκης, Προϊστάμενος του Ιερού...
19 Μαρτίου, 2024 - 20:06
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2024 - 19:50

Ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγγνώμης στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης

Διαδώστε:
Ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγγνώμης στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε, στις 17 Μαρτίου, κατά τον πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό της Συγγνώμης, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας της πόλεως Ρεθύμνης. Στον Εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης και πλήθος πιστών.

Τον Θείο λόγο, κατόπιν προτροπής του Επισκόπου μας, εκήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Καμηλάκης, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, ο οποίος, με γλαφυρό, αγιογραφικό και πατερικό λόγο, ανέπτυξε το θέμα: «Δώρησαί μοι τοῦ ὁρᾶν τά ἐμά πταίσματα».

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους καλό και ευλογημένο το στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εζήτησε και έδωσε συγχώρηση, λέγοντας προς όλους ότι η μετάνοια είναι το εισιτήριο αυτής της ευλογημένης περιόδου, προκειμένου να φθάσομε με πνευματική καρποφορία το Άγιο Πάσχα. Εξέφρασε δε τη χαρά του, διότι τέθηκε προς προσκύνηση για τον επιστηριγμό των πιστών τεμάχιο εκ της αφθάρτου λάρνακος του ιερού λειψάνου του Οσίου Πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του Ελεήμονος και Πνευματικού, το οποίο φιλοφρόνως δωρήθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε, ότι οι λοιποί Κατανυκτικοί Εσπερινοί της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής θα τελεσθούν στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης, λόγω του επετειακού τούτου έτους, και προέτρεψε τους κληρικούς και τους πιστούς να συμμετέχουν, για να ωφεληθούν και από τους καλούς και έγκριτους ομιλητές, οι οποίοι θα τιμήσουν την Ιερά Μητρόπολη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων