23/11/2023 23/11/2023 Κατά το διήμερο 20 και 21 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος υπό του Αρχιδιακόνου αυτού κ. Νεκταρίου, προσήλθε στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, προκειμένου να προστή των Ιερών Ακολουθιών κατά την Πανήγυρι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων της...
23 Νοεμβρίου, 2023 - 8:41
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2023 - 8:55

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ξάνθης επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης

Κατά το διήμερο 20 και 21 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος υπό του Αρχιδιακόνου αυτού κ. Νεκταρίου, προσήλθε στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, προκειμένου να προστή των Ιερών Ακολουθιών κατά την Πανήγυρι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

Κατά την παραμονή του στο Ρέθυμνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, προσερχόμενος για πρώτη φορά ως Αρχιερεύς στη Μεγαλόνησο Κρήτη, επισκέφθηκε την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου, όπου, με συγκίνηση και ιερό δέος, προσκύνησε το ιερό τούτο σέβασμα της πίστεως, επισημαίνοντας προσφυέστατα πως το Αρκάδι δεν είναι απλώς ένας τόπος, αλλά είναι τρόπος ζωής και ύπαρξης των ανθρώπων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων ξεναγήθηκε από τον Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Παπαλεβυζάκη, Ηγουμενοσύμβουλο, στα Μουσεία και στον ιερό χώρο της Πυριτιδαποθήκης της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, και έλαβε με συγκίνηση από τα χέρια του Καθηγουμένου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Τίτου Βαμβακά, το μνημειώδες έργο του αοιδίμου, από Επισκόπου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Μητροπολίτου Κρήτης Τιμοθέου Βενέρη με τον τίτλο: «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ».

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Πρόδρομο καρποβριθή και άλυπη Αρχιερατική διακονία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων