27/05/2023 27/05/2023 Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Θείας του Κυρίου Αναλήψεως της Ενορίας Πανόρμου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κατά την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου...
27 Μαΐου, 2023 - 11:41
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2023 - 11:36

Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης για τη σημασία διατήρησης της παράδοσης και της πίστης στην Μεγαλόνησο Κρήτη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης για τη σημασία διατήρησης της παράδοσης και της πίστης στην Μεγαλόνησο Κρήτη

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Θείας του Κυρίου Αναλήψεως της Ενορίας Πανόρμου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κατά την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο, τους Ηγουμένους των Ιερών Μονών Αγίου Γεωργίου Αρσανίου, Παν. Αρχιμανδρίτη Ευφραίμ, και Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, Παν. Αρχιμανδρίτη Παρθένιο, και πολλούς κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στο θεολογικό νόημα της μεγάλης αυτής Δεσποτικής Εορτής καθώς και στη σημασία και σπουδαιότητα της διατήρησης της παράδοσης, της ιστορίας και της πίστης στη Μεγαλόνησο Κρήτη, όπως αυτή μαρτυρείται και διασώζεται και στην παραδοσιακή Ενορία του Πανόρμου, συγχαίροντας για όσα αυτές τις ημέρες, κατά την παραμονή του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο κ. Ιουστίνο, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά τελείται Αρχιερατικό Συλλείτουργο κατά την Πανήγυρι της Ενορίας αυτής και προσθέτοντας ότι η Ενορία του Πανόρμου καυχάται καθώς ένας εκ των Αγίων Δέκα Κρητών Μαρτύρων, ο Άγιος Αγαθόπους, έλκει την καταγωγή του από αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

Μετά το πέρας της Εορτίου Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε πλούσιο κέρασμα στο ξενοδοχείο της οικογενείας Τρούλη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων