19/09/2022 19/09/2022 Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε χθες από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνα και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο, στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης. Ο Σεβασμιώτατος κ. Μύρων, κατόπιν πρόσκλησης του Σεβασμιωτάτου κ. Προδρόμου, προσήλθε και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος καλωσόρισε με θερμούς λόγους...
19 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:47
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2022 - 14:48

Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε χθες από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνα και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο, στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μύρων, κατόπιν πρόσκλησης του Σεβασμιωτάτου κ. Προδρόμου, προσήλθε και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο κ. Μύρωνα στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, προσφέροντάς του ένα ιερό εγκόλπιο με τη μορφή της Υπεραγίας Θεοτόκου, και, αφού τον παρουσίασε στον εκκλησίασμα, τον προέτρεψε να απευθύνει λόγο εκ της καρδίας του.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων, με λόγο ταπεινό και καρδιακό, αναφέρθηκε στον αγώνα που γίνεται στην Μητρόπολή του και στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, ερμηνεύοντας ιδιαίτερα τα λόγια του Κυρίου: «τι γαρ ωφελήσει άνθρωπον εάν κερδήση τον κόσμον όλον, και ζημιωθή την ψυχήν αυτού;» (Μαρκ. 8:36). Γι’ αυτό, προέτρεψε όλους τους ανθρώπους να κάνουν τίμια και ενσυνείδητα τον αγώνα τους μέσα στην Εκκλησία, ώστε να κατακτήσουν την αιωνιότητα.

Μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκαν τα Ιερά Μνημόσυνα πάντων των μαρτυρησάντων κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, με τη συμμετοχή του Συλλόγου των Ρεθυμνίων Μικρασιατών, καθώς και τα Μνημόσυνα δύο ευλογημένων ανθρώπων του τόπου μας, των μακαριστών Νικολάου και Αναστασίου, που προσέφεραν πολλά στην τοπική κοινωνία με αγάπη και μαρτυρία. Για τη Μικρασιατική Καταστροφή μίλησε επίκαιρα ο έγκριτος μελετητής και συγγραφέας κ. Παρασκευάς Συριανόγλου.

Στη Θεία Λειτουργία, μεταξύ άλλων, παρέστησαν η κ. Ειρήνη Κουτσαλεδάκη, πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης, και ο εντιμολογιώτατος κ. Δημήτριος Μηλαθιανάκης, Άρχων Πρωτέκδικος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Προβολή ταινίας “HELLO ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!”

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων του τόπου μας η πρώτη προβολή της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο “HELLO ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!”, που παρουσιάζει το ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας στα νησιωτικά συμπλέγματα του Ειρηνικού, Φίτζι, Τόνγκα και Σαμόα, που ανήκουν στη δικαιοδοσία της.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος, ο οποίος παρουσίασε στους παριστάμενους τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνα και το επιτελούμενο στη Μητρόπολή του έργο.

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος δεσμεύθηκε ότι η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, σε μόνιμη βάση πλέον, θα είναι αρωγός στο μεγάλο ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης προσέφερε στον άγιο Νέας Ζηλανδίας απότμημα εκ των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Τεσσάρων Ρεθυμνίων Μαρτύρων, που φυλάσσονται στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, για να τιμώνται πρεπόντως κατά την Εορτή τους, καθώς ήδη στον Μητροπολιτικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας, στο Ουέλλινγκτον, υπάρχει προσκυνητάρι των Αγίων.

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας

Παίρνοντας τον λόγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων αναφέρθηκε με θερμούς και εγκάρδιους λόγους στο ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στη Μητρόπολή του, παρουσιάζοντας με απλά και απτά παραδείγματα την διαρκή παρουσία και τις επεμβάσεις του Θεού για την προαγωγή αυτού του σπουδαίου έργου.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Μύρων αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στον άμεσο προκάτοχό του, νυν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλόχιο, επί των ημερών του οποίου ξεκίνησε η Ιεραποστολή στα νησιά Φίτζι, Τόνγκα και Σαμόα, και εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, καθώς και προς όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση αδελφούς, για τη συμπαράστασή τους στον ιεραποστολικό αγώνα της Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας.

Παρέστησαν πολλοί κληρικοί της Μητρόπολης Ρεθύμνης και άλλων επαρχιών της Κρήτης, και πολλοί πιστοί, μεταξύ των οποίων και ο ελλογιμώτατος κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης, Διοικητής του ΠΑ.Γ.Ν.Η. και Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η δεύτερη προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης, στις 28 Σεπτεμβρίου 2022.

Φωτοστιγμές:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων