22/02/2024 22/02/2024 Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη, στις 17 Φεβρουαρίου, στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης, όπου, επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Θεοδώρου Τζεδάκη (+ 27-02-1996), ανέγνωσε Ιερό Τρισάγιο, συμπαραστατούμενος υπό της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής. Σημειώνται ότι συμπληρώθηκαν 28 έτη από της εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη...
22 Φεβρουαρίου, 2024 - 15:27
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2024 - 15:25

Ο Μητροπολίτης Πρόδρομος ανέγνωσε Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτη Ρεθύμνης κυρού Θεοδώρου Τζεδάκη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πρόδρομος ανέγνωσε Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτη Ρεθύμνης κυρού Θεοδώρου Τζεδάκη

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη, στις 17 Φεβρουαρίου, στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης, όπου, επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Θεοδώρου Τζεδάκη (+ 27-02-1996), ανέγνωσε Ιερό Τρισάγιο, συμπαραστατούμενος υπό της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής.

Σημειώνται ότι συμπληρώθηκαν 28 έτη από της εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Θεοδώρου Τζεδάκη του από Λάμπης και Σφακίων, και με αφορμή την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος (17 Φεβρουαρίου), ο αοίδιμος Ιεράρχης εόρταζε τα ονομαστήριά του και είχε χειροτονηθεί Επίσκοπος κατά το έτος 1975.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ανακοίνωσε στην Αδελφότητα, ότι η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, εντός του τρέχοντος έτους, θα διοργανώσει Ημερίδα για τον αείμνηστο και λόγιο Μητροπολίτη Θεόδωρο και ότι, συν Θεώ, το έτος 2026, θα προγραμματισθεί εις τιμήν και μνήμην του μακαριστού Ιεράρχου, και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Συνέδριο Γλώσσας και Ιστορίας, επί τη συμπληρώσει 30 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του.
Είη η μνήμη αυτού αιωνία και άληστος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων