15/09/2023 15/09/2023 Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εορτάσθηκε στο πανηγυρίζον φερώνυμο Ιερό Προσκύνημα της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, και στην πανηγυρίζουσα Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Σταυρού Βωσάκου, στο Μυλοπόταμο. Παραμονής της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Μέγα...
15 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:51
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2023 - 15:55

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης αναφέρθηκε στην αξία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης αναφέρθηκε στην αξία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εορτάσθηκε στο πανηγυρίζον φερώνυμο Ιερό Προσκύνημα της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, και στην πανηγυρίζουσα Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Σταυρού Βωσάκου, στο Μυλοπόταμο.

Παραμονής της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Εσπερινό στο πανηγυρίζον φερώνυμο Ιερό Προσκύνημα της Ιεράς Μητρόπολης, επί του Λόφου του Τιμίου Σταυρού.

Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε από τους Ηγούμενους των Ιερών Μονών Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, Πανοσιολ. Αρχιμ. Παρθένιο Καλυβιανάκη, και Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης, Πανοσιολ. Αρχιμ. Βασίλειο Παπαδάκη, Κληρικούς της Ιεράς Μητρόπολης και τον υπεύθυνο του Ιερού Προσκυνήματος, Πανοσιολ. Αρχιμ. Άνθιμο Μαντζουράνη.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν εκατοντάδες προσκυνητές από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου, οι οποίοι ανηφόρισαν για να προσκυνήσουν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας. Μεταξύ των πιστών παρέστη και ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ρεθύμνης Ταξίαρχος Εμμανουήλ Παπαδάκης.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, στη σπουδαιότητα της άρσης Του αγόγγυστα, και ευχήθηκε να μοιάσουμε όλοι στον επί του σταυρού σωθέντα Ληστή και να αξιωθούμε του Παραδείσου. Ακόμη, συνεχάρη τον π. Άνθιμο και όλους τους καλούς συνεργούς του για την προετοιμασία της Ιεράς Πανηγύρεως.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Εορτής, Πέμπτης, 14ης Σεπτεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Σταυρού Βωσάκου, στο Μυλοπόταμο, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος υπό του Καθηγουμένου της Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. Τιμοθέου Παναγιωτάκη, και άλλων Κληρικών.

Κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου, τον Θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Λαδουκάκης, Κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο οποίος αναφέρθηκε, με λόγο γλαφυρό, στη Μεγάλη Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και τα μηνύματά της στο σύγχρονο άνθρωπο.

Μεταξύ των πολυπληθών προσκυνητών παρέστησαν και οι Δήμαρχοι Μυλοποτάμου κ. Δημήτριος Κόκκινος και Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, τιμήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη και την Ιερά Μονή ο κ. Εμμανουήλ Κλάδος, για την 20ετή και πλέον προσφορά και διακονία του στο μοναστήρι και τα ανακαινιστικά έργα σε αυτό, καθώς και η οικογένεια του μακαριστού Δημητρίου Παπαδογιάννη, ο οποίος εξεδήμησεν εις Κύριον προ διετίας, για την πολλή του αγάπη προς την Ιερά Μονή Βωσάκου και την προσφορά του σε αυτήν.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Εγκαινίων της αίθουσας ομιλιών και εκδηλώσεων της Ιεράς Μονής, όπου ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες προς τον Καθηγούμενο π. Τιμόθεο, διότι αξιοποιεί κάθε γωνιά του μοναστηριού για την πνευματική ωφέλεια των ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής, και ευχήθηκε πάντοτε τα μοναστήρια μας να παραμένουν φωτεινοί φάροι που θα φωτίζουν τα ποικίλα σκοτάδια των καιρών και θα καθιστούν ελαφρύτερο το σταυρό καθενός ανθρώπου.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

         

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων