05/04/2023 05/04/2023 Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος αναφέρθηκε στην αξία του προσώπου της μάνας επ’ αναφορά στο πρόσωπο της Μεγάλης Μάνας, της Παναγίας, της «Κεράς του Ρεθέμνους», αφότου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης. Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Πάθους τέθηκε, για...
05 Απριλίου, 2023 - 10:41
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2023 - 10:43

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης για την αξία του προσώπου της μάνας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης για την αξία του προσώπου της μάνας

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος αναφέρθηκε στην αξία του προσώπου της μάνας επ’ αναφορά στο πρόσωπο της Μεγάλης Μάνας, της Παναγίας, της «Κεράς του Ρεθέμνους», αφότου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Πάθους τέθηκε, για πρώτη φορά φέτος, σε προσκύνηση για την ενδυνάμωση των πιστών.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε, την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, το Τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνο της μακαριστής Ευγενίας Λιονή, μητρός του Ελλογιμωτάτου Καθηγητού της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Χρήστου Λιονή.

Ο Ποιμενάρχης έδωσε το λόγο στον Ελλογιμώτατο κ. Χρήστο Λιονή, ο οποίος, με λόγο καρδιακό και μεστό, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της μητέρας του Ευγενίας, αλλά και στο πρόσωπο καθεμιάς μάνας, τονίζοντας την αξία της θυσιαστικής αγάπης, η οποία καθιστά τον άνθρωπο νικητή του θανάτου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους καλή την επερχόμενη Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Αγία Ανάσταση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων