06/02/2024 07/02/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως της κ. Φέφης Βαλαρή, Προέδρου του Λυκείου των Ελληνίδων-Παραρτήματος Ρεθύμνης, παρέστη το απόγευμα της Κυριακής 4ης Φεβρουαρίου 2024, στην ετήσια εκδήλωση για τους Προστάτες του Λυκείου, Αγίους Τρεις Ιεράρχες, κατά την οποία ήταν ο κεντρικός ομιλητής με θέμα: «Από τους Τρεις Ιεράρχες στους Τέσσερεις...
06 Φεβρουαρίου, 2024 - 19:33
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2024 - 1:11

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης ομιλητής στο τοπικό παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης ομιλητής στο τοπικό παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως της κ. Φέφης Βαλαρή, Προέδρου του Λυκείου των Ελληνίδων-Παραρτήματος Ρεθύμνης, παρέστη το απόγευμα της Κυριακής 4ης Φεβρουαρίου 2024, στην ετήσια εκδήλωση για τους Προστάτες του Λυκείου, Αγίους Τρεις Ιεράρχες, κατά την οποία ήταν ο κεντρικός ομιλητής με θέμα: «Από τους Τρεις Ιεράρχες στους Τέσσερεις Μάρτυρες».

Την όμορφη εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων, η οποία αναφέρθηκε στην πρόσφατη εκδημία του μακαριστού μεγάλου συντοπίτου χορογράφου Λευτέρη Δρανδάκι, που αφιέρωσε τη ζωή του στη μελέτη, τη διδασκαλία, την έρευνα των χορών, τραγουδιών και εθίμων της πατρίδας μας και αποκλήθηκε «πατέρας» του Λυκείου των Ελληνίδων. Η κ. Φέφη Βαλαρή καλωσόρισε με θερμούς λόγους όλο το εκλεκτό ακροατήριο.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου κ. Ευαγγέλου Καπαϊδονάκη, απέδωσε εκκλησιαστικούς ύμνους των Αγίων Τριών Ιεραρχών και των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, καθώς και παραδοσιακά κάλαντα, αναφερόμενα στους Τρεις Μεγάλους Ιεράρχες.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος, ο οποίος αναφέρθηκε στις αρετές και τη μαρτυρία των Αγίων Τριών Ιεραρχών και τα ποικίλα μηνύματά τους, τονίζοντας ιδιαίτερα το ηρωικό και ανδρείο τους φρόνημα στη διδασκαλία, ομολογία και υπεράσπιση της Ορθοδόξου Πίστεως, από τα οποία εμπνεύσθηκαν και οι μεταγενέστεροι Άγιοι της Εκκλησίας μας, όπως οι Άγιοι Τέσσερεις Νεομάρτυρες του Ρεθύμνου, οι οποίοι με τη ζωή και τη μαρτυρική τους τελείωση διδάσκουν επίσης όλους μας την ακλόνητη Πίστη στον Κύριό μας Ιησού Χριστού.

Στην κατακλείδα της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Ρεθύμνου για την πρόσκλησή τους καθώς και για την όλη μαρτυρία και προσφορά τους στον τόπο μας επί σειρά πολλών δεκαετιών. Ιδιαιτέρως δε, ο Επίσκοπός μας ευχαρίστησε την Πρόεδρο κ. Φέφη Βαλαρή για την αποδοχή της προτάσεως η εν λόγω εσπερίδα να ενταχθεί στις Επετειακές Εκδηλώσεις του τρέχοντος έτους για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Λυκείου των Ελληνίδων, μεταξύ του πλήθους των ανθρώπων του τόπου μας, παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, Αντιδήμαρχοι, η επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Ρεθύμνης κ. Ειρήνη Κουτσαλεδάκη, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ρεθύμνης, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Ρεθύμνης και Διοικητής του 548 Α/Μ Τάγματος Πεζικού, Αντισυνταγματάρχης κ. Ιωάννης Καλυβιώτης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης ελλογιμ. κ. Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, ο Διοικητής του ΠΑ.Γ.ΝΗ., ελλογιμ. κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης, οι Καθηγητές κ. Νικόλαος Παπαδογιαννάκης και κ. Χρήστος Λιονής, πολλοί Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς Ρεθύμνης και Αυυλοποτάμου καθώς και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Τσουρδαλάκης, Εφημέριος των Μελάμπων, της γενέτειρας των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων