15/02/2024 15/02/2024 Πνευματική εκδήλωση αφιερωμένη στους Αγίους Μεγάλους Τρεις Ιεράρχες και Οικουμενικούς Διδασκάλους, Βασίλειο τον Μέγα, Γρηγόριο τον Θεολόγο και Ιωάννη τον Χρυσόστομο πραγματοποίησαν η Ενορία Χρωμοναστηρίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο των Φίλων του Στρατιωτικού Μουσείου Χρωμοναστηρίου, στους χώρους του Μουσείου. Την αποφώνηση της εκδήλωσης έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος ο οποίος...
15 Φεβρουαρίου, 2024 - 17:17
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2024 - 15:59

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης σε εκδήλωση αφιερωμένη στους Τρεις Ιεράρχες στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης σε εκδήλωση αφιερωμένη στους Τρεις Ιεράρχες στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου

Πνευματική εκδήλωση αφιερωμένη στους Αγίους Μεγάλους Τρεις Ιεράρχες και Οικουμενικούς Διδασκάλους, Βασίλειο τον Μέγα, Γρηγόριο τον Θεολόγο και Ιωάννη τον Χρυσόστομο πραγματοποίησαν η Ενορία Χρωμοναστηρίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο των Φίλων του Στρατιωτικού Μουσείου Χρωμοναστηρίου, στους χώρους του Μουσείου.

Την αποφώνηση της εκδήλωσης έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συντελεστές και τον εκλεκτό κεντρικό ομιλητή, Καθηγητή κ. Ιωάννη Λίλη, ευχόμενος πάντοτε όλοι να εμπνεόμαστε από τη ζωή και τη μαρτυρία των Αγίων Τριών Ιεραρχών.

Κεντρικός ομιλητής της εκδηλώσεως ήταν ο ελλογιμ. κ. Ιωάννης Λίλης, Επίκουρος Καθηγητής Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες και η σημασία τους για τον σύγχρονο άνθρωπο».

Ο κ. Λίλης αναφέρθηκε με ιδιαίτερη ευγλωττία στη μεγάλη θεολογική προσφορά των Αγίων Τριών Ιεραρχών στη διατύπωση του δόγματος της Αγίας μας Εκκλησίας, προβάλλοντάς τους ως πρότυπα επιστημοσύνης, παιδείας και αρετής.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Εφημέριος της Ενορίας Χρωμοναστηρίου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μανουσάκης, ο οποίος, με θεολογικό λόγο, αναφέρθηκε στα ιερά πρόσωπα των Αγίων Τριών Ιεραρχών, καθώς και στις ευλογημένες Άγιες μητέρες τους, δίνοντας στο ακροατήριο το έναυσμα για τη μίμηση του βίου των Αγίων.

Η κ. Χρυστάλλα Παραγιουδάκη, Πρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων του Στρατιωτικού Μουσείου Χρωμοναστηρίου, συντόνισε κατάλληλα την εκδήλωση και παρουσίασε τον κεντρικό ομιλητή, ενώ την εσπερίδα κατέκλεισαν με ύμνους των Αγίων Τριών Ιεραρχών οι μουσικολ. Πρωτοψάλτες Αντώνιος και Αριστείδης Μιχελουδάκης.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρέστησαν ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός κ. Μανούσος Παραγιουδάκης, ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Μουσείου Χρωμοναστηρίου, Αντισυνταγματάρχης κ. Κωνσταντίνος Παπαδάκης, και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Μανούσος Μαραγκάκης.
Ακολούθησε εόρτιο κέρασμα στους χώρους του Μουσείου.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων