23/01/2023 23/01/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη χθες στο Σπήλαιο του Μελιδονίου Δήμου Μυλοποτάμου, όπου τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των, πριν από 199 χρόνια, εντός του Σπηλαίου ολοκαυτωθέντων από τους Τούρκους 400 αδελφών, στρατιωτών και γυναικόπαιδων. Παρέστησαν οι τοπικές αρχές, ο Βουλευτής Ρεθύμνης κ. Ανδρέας Ξανθός, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης...
23 Ιανουαρίου, 2023 - 15:52
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2023 - 14:32

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στην 199η επέτειο του Ολοκαυτώματος του σπηλαίου Μελιδονίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στην 199η επέτειο του Ολοκαυτώματος του σπηλαίου Μελιδονίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη χθες στο Σπήλαιο του Μελιδονίου Δήμου Μυλοποτάμου, όπου τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των, πριν από 199 χρόνια, εντός του Σπηλαίου ολοκαυτωθέντων από τους Τούρκους 400 αδελφών, στρατιωτών και γυναικόπαιδων.

Παρέστησαν οι τοπικές αρχές, ο Βουλευτής Ρεθύμνης κ. Ανδρέας Ξανθός, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτριος Κόκκινος, οι Δήμαρχοι Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης και Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνης κ. Κωνσταντίνος Καστρινάκης, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικοί σύλλογοι, οι Πρόεδροι της Τοπικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελιδονίου και νέοι του τόπου ενδεδυμένοι με παραδοσιακές κρητικές ενδυμασίες.

Ομιλητής της ημέρας ήταν ο κ. Ευάγγελος Βασσάλος, Φιλόλογος, Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Περάματος Μυλοποτάμου. Παρατίθεται το κείμενο της επίσημης ομιλίας, την οποία εξεφώνησε.

Παρακάτω η ομιλία του Ευάγγελου Βασσάλου:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων