22/01/2024 22/01/2024 Το πρωί της Κυριακής, 21ης Ιανουαρίου 2024, με αφορμή τη 200ή Επέτειο από το Ολοκαύτωμα του Σπηλαίου Μελιδονίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ευρισκόμενο στην είσοδο του Σπηλαίου Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Κατά τη Θεία Λειτουργία εκκλησιάσθηκαν ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου,...
22 Ιανουαρίου, 2024 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2024 - 15:07

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στην επέτειο για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Σπηλαίου Μελιδονίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στην επέτειο για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Σπηλαίου Μελιδονίου

Το πρωί της Κυριακής, 21ης Ιανουαρίου 2024, με αφορμή τη 200ή Επέτειο από το Ολοκαύτωμα του Σπηλαίου Μελιδονίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ευρισκόμενο στην είσοδο του Σπηλαίου Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Κατά τη Θεία Λειτουργία εκκλησιάσθηκαν ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου, ο Διοικητής της «V ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΡΗΤΩΝ», οι Διοικητές του 547 και 548 Α/Μ Ταγμάτων Πεζικού και ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ρεθύμνης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, εντός του Σπηλαίου Μελιδονίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα του Ολοκαυτώματος και, μετά τον σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Γεωργίου Κλάδου, η Αρχαιολόγος κ. Ειρήνη Γαβριλάκη απηύθυνε ομιλία για το Ολοκαύτωμα. Ακολούθησε βουβός χορός από το συγκρότημα «ΤΑ ΑΟΡΗ» και ριζίτικο τραγούδι από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης, ενώ ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και η Στέλλα Σειραγάκη απέδωσαν Ωδή στο Ολοκαύτωμα του Σπηλαίου.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ενώ παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Ρεθύμνης κ. Εμμανουήλ Χνάρης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων