09/08/2023 10/08/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη το απόγευμα της Δευτέρας 7ης Αυγούστου 2023, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ενορίας Κυριάννας, όπου χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό και το Μικρό Παρακλητικό Κανόνα στην Υπεραγία Θεοτόκο, συμπαραστατούμενος υπό του Εφημερίου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Τζαγκαράκη και άλλους κληρικούς εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερατικού...
09 Αυγούστου, 2023 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2023 - 2:25

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στην Κυριάννα για την Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στην Κυριάννα για την Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη το απόγευμα της Δευτέρας 7ης Αυγούστου 2023, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ενορίας Κυριάννας, όπου χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό και το Μικρό Παρακλητικό Κανόνα στην Υπεραγία Θεοτόκο, συμπαραστατούμενος υπό του Εφημερίου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Τζαγκαράκη και άλλους κληρικούς εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερατικού Συνδέσμου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκτός από τους πιστούς της Ενορίας και άλλων περιοχών, παρέστη επίσης πολυπληθής όμιλος από το 5ο ΚΑΠΗ Ρεθύμνης, που εδρεύει στον Τσεσμέ, οι οποίοι συνέψαλαν τον Παρακλητικό Κανόνα στην Υπεραγία Θεοτόκο, καθώς και ο πρώην Νομάρχης Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Παπαδάκης και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ρεθύμνης κ. Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα.

Προ της απολύσεως της ακολουθίας, ο Εφημέριος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος, αντιφωνώντας, αναφέρθηκε στο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην ευλογημένη αυτή περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, χαιρετίζοντας την παρουσία όλων των προσκυνητών, ιδιαιτέρως δε του 5ου ΚΑΠΗ του Τσεσμέ, το οποίο είναι δραστήριο και προσφέρει πολλά στους ανθρώπους και στον τόπο.

Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών, στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού, προσφέρθηκε κέρασμα προς όλους τους προσκυνητές και στη συνέχεια, στην οικία του Εφημερίου, παρετέθη νηστήσιμο δείπνο προς το Σεβασμιώτατο και όλους τους κληρικούς.

Επίσης, μετά την ακολουθία, ο Σεβασμιώτατος είχε τη χαρά να επισκεφθεί και τους Ιερούς Ναούς της Θείας Μεταμορφώσεως και του Τιμίου Προδρόμου της Ενορίας Κυριάννας, συγχαίροντας τον Εφημέριο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για το επιτελούμενο έργο.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων