10/10/2022 10/10/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της Οσίας Πελαγίας της Ενορίας Απλαδιανών Μυλοποτάμου. Στο τέλος του Εσπερινού την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, τελέσθηκε Ιερό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Νεκταρίου Θεοδωράκη, επί τριάντα έτη εφημερίου της Ενορίας Απλαδιανών, ο οποίος εκοιμήθη προ...
10 Οκτωβρίου, 2022 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2022 - 17:33

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στον Εσπερινό του Πανηγυρίζοντα Ιερού Ναού Οσίας Πελαγίας Απλαδιανών Μυλοποτάμου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στον Εσπερινό του Πανηγυρίζοντα Ιερού Ναού Οσίας Πελαγίας Απλαδιανών Μυλοποτάμου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της Οσίας Πελαγίας της Ενορίας Απλαδιανών Μυλοποτάμου.

Στο τέλος του Εσπερινού την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, τελέσθηκε Ιερό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Νεκταρίου Θεοδωράκη, επί τριάντα έτη εφημερίου της Ενορίας Απλαδιανών, ο οποίος εκοιμήθη προ δέκα ημερών.

Τον Θείο Λόγο, με την προτροπή του Σεβασμιωτάτου κήρυξε ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Σηφάκης, εφημέριος Μυριοκεφάλων.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε με λόγια αγάπης και στοργής προς όλους τους ενορίτες, αναφερόμενος στην προσφορά του μακαριστού και πολύ αγαπητού σε όλους π. Νεκταρίου και στην ανάγκη να πορευόμαστε πάντοτε μέσα στην Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος διαβεβαίωσε το απορφανισθέν ποίμνιο της Ενορίας ότι η Μητρόπολη θα πράξει ό,τι καλύτερο για τον διορισμό νέου εφημερίου, που θα συνεχίσει το έργο της Εκκλησίας και της Ενορίας.

Στον Σεβασμιώτατο προσφέρθηκε από την Ενορία ως δώρο δίπτυχη Ιερά Εικόνα των Αγίων Αποστόλου Τίτου και Πελαγίας με αναγραφόμενη μαντινάδα, την οποία είχε συντάξει ο αείμνηστος π. Νεκτάριος Θεοδωράκης, προετοιμάζοντας την πρώτη επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στην Ενορία Απλαδιανών.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, στο οποίο παρέστη μεγάλη αντιπροσωπεία των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Απλαδιανών υπό την καθοδήγηση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Τιμοθέου Παναγιωτάκη, Ηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τιμίου Σταυρού Βωσάκου και επί σειρά ετών διατελέσαντος διδασκάλου και διευθυντού του εν λόγω Σχολείου, παρετέθη φιλοξενία από την Ενορία.

Στον Εσπερινό παρέστησαν επίσης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πορφύριος Αουάντ, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλέπας, ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μυρθιανός, Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε΄ Περιφερείας, κληρικοί της ευρύτερης περιοχής και πλήθος κόσμου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων