11/02/2023 11/02/2023 Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αλφάς Μυλοποτάμου, κατά την εορτή του Αγίου. Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε από τον Εφημέριο της Ενορίας Αλφάς και από άλλους Εφημέριους όμορων Ενοριών. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα πολυποίκιλα μηνύματα από την ζωή...
11 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:47
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2023 - 13:48

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αλφάς Μυλοποτάμου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αλφάς Μυλοποτάμου

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αλφάς Μυλοποτάμου, κατά την εορτή του Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε από τον Εφημέριο της Ενορίας Αλφάς και από άλλους Εφημέριους όμορων Ενοριών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα πολυποίκιλα μηνύματα από την ζωή του Αγίου Χαραλάμπους, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον τραγικό και καταστροφικό σεισμό, που έλαβε χώρα στην Τουρκία και στη Συρία, και στην ανάγκη όλοι μας να σταθούμε με κάθε τρόπο δίπλα στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά αυτές τις ημέρες.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτριος Κόκκινος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αλφάς, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλφάς και πλήθος κόσμου, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τον εορτάζοντα Άγιο Χαράλαμπο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε εόρτια τράπεζα προς όλους τους προσκυνητές, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Αλφάς.

Εσπερινός

Ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους της Ενορίας Γάλλου Ρεθύμνης.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Χαραλάμπους και στα ποικίλα σύγχρονα μηνύματα, τα οποία δίδει σε όλους μας, και ευχήθηκε σε όλους να λιτανεύομε και να βιώνομε την αληθινή εν Χριστώ χαρά.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Παπαδάκης, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Παπαλεβυζάκης, Ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου, και πλήθος Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης.

Στον Εσπερινό παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης κ. Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, και ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής του Νομού Ρεθύμνης, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε στο εκκλησίασμα και τον καλωσόρισε στην πόλη μας με θερμούς λόγους, ευχόμενος καρποφόρα και μακρά διακονία στην ευθυνοφόρο θέση την οποία επαξίως ανέλαβε.

  

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων