06/09/2023 06/09/2023  Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος υποδέχθηκε στο γραφείο του την κ. Διαμάντα Κουναλάκη, νέα πρόεδρο της Παγκρητικής Ενώσεως Αμερικής, συνοδευόμενη από τον κ. Ιάκωβο Καλοειδά, αντιπρόσωπο της Ενώσεως στην Κρήτη. Πραγματοποιήθηκε συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και για τη σύσφιξη των σχέσεων των Κρητών της Αμερικής με τον τόπο και την Ιερά Μητρόπολη....
06 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:37
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2023 - 17:15

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης υποδέχθηκε τις προέδρους της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής και Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης υποδέχθηκε τις προέδρους της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής και Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

 Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος υποδέχθηκε στο γραφείο του την κ. Διαμάντα Κουναλάκη, νέα πρόεδρο της Παγκρητικής Ενώσεως Αμερικής, συνοδευόμενη από τον κ. Ιάκωβο Καλοειδά, αντιπρόσωπο της Ενώσεως στην Κρήτη. Πραγματοποιήθηκε συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και για τη σύσφιξη των σχέσεων των Κρητών της Αμερικής με τον τόπο και την Ιερά Μητρόπολη.

Ιδιαίτερα τονίσθηκε η ανάγκη της στήριξης για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, κυρίως από τα νέα παιδιά της κρητικής ομογένειας, και από πλευρά της Ιεράς Μητρόπολης δηλώθηκε η ολόθυμη σύμπραξη προς τον σκοπό αυτό, ώστε τα νέα παιδιά να συνδέονται με τις ρίζες της καταγωγής τους στη Μεγαλόνησο Κρήτη.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τη νέα πρόεδρο και της ευχήθηκε καλλίκαρπη διακονία στην ευθυνοφόρο αυτή θέση για το καλό όλων των Κρητών της Αμερικής.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος είχε τη χαρά να υποδεχθεί στο γραφείο του την ερίτιμο κ. Φαλή Βογιατζάκη, πρόεδρο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το οποίο πρόσφατα ανακηρύχθηκε σε Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Ο Σεβασμιώτατος είχε εποικοδομητική συζήτηση με την κ. Βογιατζάκη και μοιράστηκε σκέψεις για επικείμενες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις εξ αφορμής της συμπληρώσεως, κατά το προσεχές έτος 2024, διακοσίων ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος διαβεβαίωσε την κ. Πρόεδρο για την καλή και αρμονική σύμπραξη και συνεργασία για το καλό του τόπου μας και την ευχαρίστησε για την πολυτίμητη προσφορά της επί σειρά πολλών ετών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων