04/08/2023 09/08/2023 Το απόγευμα της Πέμπτης, 3ης Αυγούστου 2023, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυτοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη για πρώτη φορά στη μικρή Ενορία Κρασούνα Μυλοποτάμου, όπου, στον Ιερό Ναό του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, χοροστάτησε κατά τον Παρακλητικό Κανόνα στην Υπεραγία Θεοτόκο, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Νομού Ρεθύμνης, Ταξιάρχου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη, των ενοριτών της...
04 Αυγούστου, 2023 - 13:19
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2023 - 16:01

Ο τρίτος παρακλητικός κανόνας στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Διαδώστε:
Ο τρίτος παρακλητικός κανόνας στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Το απόγευμα της Πέμπτης, 3ης Αυγούστου 2023, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυτοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη για πρώτη φορά στη μικρή Ενορία Κρασούνα Μυλοποτάμου, όπου, στον Ιερό Ναό του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, χοροστάτησε κατά τον Παρακλητικό Κανόνα στην Υπεραγία Θεοτόκο, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Νομού Ρεθύμνης, Ταξιάρχου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη, των ενοριτών της εν λόγω Ενορίας, καθώς και του συνταξιούχου πρώην Εφημερίου Πασσαλιτών, Αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρου Εμμανουήλ Γερωνυμάκη.

Προ της απολύσεως της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην περίοδο αυτή του Δεκαπενταυγούστου και στον κυριαρχικό ρόλο της Υπεραγίας Θεοτόκου στη ζωή όλων των χριστιανών, ευχόμενος διαρκή την σκέπη και την προστασία Της προς όλους. Επίσης, ευχαρίστησε τον Εφημέριο της Ενορίας, Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο Πολυχρόνη Μπάταλη, ο οποίος εξυπηρετεί με προθυμία και υπακοή 7 μικρά χωριά της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Μετά το πέρας της Παρακλήσεως, προσφέρθηκε κέρασμα στον προαύλειο χώρο του Ναού.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μετέβη στην Ενορία Αβδελλά Μυλοποτάμου, όπου, παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, τέλεσε Τρισάγιο στο Ηρώο των υπό των Γερμανών φονευθέντων κατά το 1943, στο Γουρνόλακκο, κατοίκων του χωριού, όπου και φυλάσσονται τα λείψανά τους, και στη συνέχεια παρακολούθησε, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, μια όμορφη εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδελλά, με έγκριτους ομιλητές, οι οποίοι μίλησαν με τρόπο καρδιακό και συγκινητικό για τη θυσία του Γουρνόλακκου και τους κατοίκους του χωριού που πότισαν με το αίμα τους το δένδρο της ελευθερίας της Πατρίδος μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων