27/10/2021 27/10/2021 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων: Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου εκ Ρεθύμνης, θα τελεστεί απόψε στις 7.00 (Τετάρτη 27 Οκτωβρίου) στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό τους στο Ρέθυμνο. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος. Λίγο νωρίτερα (στις 17:30), τελέστηκε μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη των 4 Αγίων...
27 Οκτωβρίου, 2021 - 18:27

Πανηγυρικοί Εσπερινοί σε Ρέθυμνο και Μελάμπες για τους Αγίους 4 Μάρτυρες

Διαδώστε:
Πανηγυρικοί Εσπερινοί σε Ρέθυμνο και Μελάμπες για τους Αγίους 4 Μάρτυρες

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων: Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου εκ Ρεθύμνης, θα τελεστεί απόψε στις 7.00 (Τετάρτη 27 Οκτωβρίου) στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό τους στο Ρέθυμνο. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.

Λίγο νωρίτερα (στις 17:30), τελέστηκε μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη των 4 Αγίων στον Ιερό Ναό της Τοπικής Κοινότητας Μελάμπων, απ’ όπου κατάγονταν οι Άγιοι Νεομάρτυρες, που θανατώθηκαν για την πίστη τους στις 28 Οκτωβρίου 1824.

Αύριο το πρωί, στις 7.00 π.μ., επί τη εορτή των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων θα αρχίσει ο Όρθρος, του οποίου θα ακολουθήσει η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου. Στις 08:00 θα γίνει η επίσημη έπαρση της σημαίας της πόλης του Ρεθύμνου στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ οι επίσημοι θα μεταβούν στο Ναό στις 10:30, όπως επίσης και η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στις 10.45 π.μ., θα τελεστεί η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ». Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σταυρωμένου, Ματθαίος Λίτινας.

Στις 11:30 κλήρος και λαός θα μεταβεί στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη Δέηση, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης και του Τμήματος Απόδοσης Τιμών από το 547 Α/Μ ΤΠ. Μετά θα γίνει και η κατάθεση στεφάνων.

Στις 5.00 το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθέορτος Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση των Αγίων στον Ιερό Ναό των Τεσσάρων Μαρτύρων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Ευγενίου.

Στις Μελάμπες, αύριο από τις 07:00 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, κ. Ειρηναίος θα τελεί τον όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 10.00 θα τελεστεί η δοξολογία και ακολούθως ομιλία από Εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στις 11:00 θα αρχίσουν τα κεράσματα επί τη εορτή των τοπικών Αγίων.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τηρουμένων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων