28/10/2020 28/10/2020 Με κατάνυξη το Ρέθυμνο εόρτασε τους Αγίους Τέσσερεις Νεομάρτυρες, Γεώργιο, Αγγελή, Μανουήλ και Νικόλαο, οι οποίοι νότισαν με το αίμα τους το χώμα του «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν» κατά το έτος 1824, στο σημείο ακριβώς όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός τους, στο κέντρο της πόλεως.  Κατά το Μέγα Εσπερινό της Εορτής, την...
28 Οκτωβρίου, 2020 - 21:14
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2020 - 21:40

Πανηγύρισαν τους Αγίους Τέσσερεις Μάρτυρες στο Ρέθυμνο

Διαδώστε:
Πανηγύρισαν τους Αγίους Τέσσερεις Μάρτυρες στο Ρέθυμνο

Με κατάνυξη το Ρέθυμνο εόρτασε τους Αγίους Τέσσερεις Νεομάρτυρες, Γεώργιο, Αγγελή, Μανουήλ και Νικόλαο, οι οποίοι νότισαν με το αίμα τους το χώμα του «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν» κατά το έτος 1824, στο σημείο ακριβώς όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός τους, στο κέντρο της πόλεως. 

Κατά το Μέγα Εσπερινό της Εορτής, την Τρίτη 27η Οκτωβρίου 2020, χοροστάτησε ο Ρεθύμνιος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, Ιεράρχης του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος και αντιφώνησε στην προσφώνηση του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, που τον καλωσόρισε και τον παρουσίασε στους φιλάγιους εορταστές.

Το πρωΐ της Τετάρτης 28ης Οκτωβρίου 2020 λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και συλλειτούργησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις Διάκονον χειροτονία του π. Εμμανουήλ Σπυρλιδάκη και, μετά το πέρας της, πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο, στην οποία παρέστησαν οι τοπικές αρχές. 

Το εσπέρας της Τρίτης πραγματοποιήθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός μετά της Ιεράς Παρακλήσεως των Αγίων, αφού λόγω των συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη η Λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στην πόλη του Ρεθύμνου.

Παρατίθεται φωτογραφικό υλικό από τον εορτασμό των Αγίων.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων