06/04/2023 06/04/2023 Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ενορίας Φραντζεσκιανών Μετοχίων, όπου χοροστάτησε κατά το Μέγα Απόδειπνο, με τη συμμετοχή του Εφημερίου, Αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Φραντζεσκάκη, όμορων Εφημερίων, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Φραντζεσκιανών Μετοχίων κ. Εμμανουήλ Λουτριανάκη και πολλών ενοριτών. Προ της απολύσεως του Μεγάλου Αποδείπνου,...
06 Απριλίου, 2023 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2023 - 11:11

Πρώτη ποιμαντική παρουσία του Μητροπολίτης Ρεθύμνης στην ενορία Φραντζεσκιανών Μετοχίων

Διαδώστε:
Πρώτη ποιμαντική παρουσία του Μητροπολίτης Ρεθύμνης στην ενορία Φραντζεσκιανών Μετοχίων

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ενορίας Φραντζεσκιανών Μετοχίων, όπου χοροστάτησε κατά το Μέγα Απόδειπνο, με τη συμμετοχή του Εφημερίου, Αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Φραντζεσκάκη, όμορων Εφημερίων, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Φραντζεσκιανών Μετοχίων κ. Εμμανουήλ Λουτριανάκη και πολλών ενοριτών.

Προ της απολύσεως του Μεγάλου Αποδείπνου, την Τρίτη της ΣΤ΄ Εβδομάδος των Νηστειών, ο Εφημέριος π. Ιωάννης Φραντζεσκάκης προσεφώνησε με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κατά την πρώτη του αυτή ποιμαντική επίσκεψη στην Ενορία.

Ο Σεβασμιώτατος, στην αντιφώνησή του, εξέφρασε τη χαρά του για την πρώτη του ποιμαντική παρουσία στον Ιερό αυτό Ναό της Παναγίας και μνημόνευσε την προ ολίγων μηνών συμμετοχή του στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Εμμανουήλ Φραντζεσκάκη, κατά σάρκα πατρός του Εφημερίου π. Ιωάννου.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μηνύματα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αλλά και της επερχόμενης Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, προτρέποντας τους ανθρώπους στην αληθινή εν Χριστώ μετάνοια και τονίζοντας ότι το άπειρο έλεος και η αγάπη του Θεού υπερβαίνουν και την πιο μεγάλη αμαρτία, όταν υπάρχει στον άνθρωπο αληθινή μεταμέλεια.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, προσεφέρθη από την Ενορία κέρασμα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων