17/03/2023 17/03/2023 Η Θεία ευχαριστία είναι το Α και Ω της ζωής του Χριστιανού επεσήμανε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος επαινώντας τις οικογένειες και τα μικρά παιδιά, τα οποία κυριολεκτικώς μεγαλώνουν και αυξάνονται μέσα στην Αγία μας Εκκλησία. Ο Σεβασμιώτατος, το βράδυ της Τετάρτης της Γ΄ Εβδομάδος των Νηστειών, 15ης Μαρτίου 2023, μετέβη στην Ιερά...
17 Μαρτίου, 2023 - 9:39
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2023 - 9:58

Ρεθύμνης Πρόδρομος: Η Θεία Ευχαριστία είναι το Α και Ω της ζωής του Χριστιανού

Διαδώστε:
Ρεθύμνης Πρόδρομος: Η Θεία Ευχαριστία είναι το Α και Ω της ζωής του Χριστιανού

Η Θεία ευχαριστία είναι το Α και Ω της ζωής του Χριστιανού επεσήμανε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος επαινώντας τις οικογένειες και τα μικρά παιδιά, τα οποία κυριολεκτικώς μεγαλώνουν και αυξάνονται μέσα στην Αγία μας Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος, το βράδυ της Τετάρτης της Γ΄ Εβδομάδος των Νηστειών, 15ης Μαρτίου 2023, μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, συμπαραστατούμενος υπό του Καθηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτου Βασιλείου Παπαδάκη και του Αρχιδιακόνου Κωνσταντίνου Ζουμπεράκη.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο για μία ακόμη φορά στην Ιερά Μονή, εκφράζοντας τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού, και αναφέρθηκε διεξοδικά στην Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, η οποία δηλώνει των πόθο των Χριστιανών να κοινωνούν συνεχώς του Σώματος και του Αίματος του Χριστού μας.

Το Α και το Ω της ζωής του Χριστιανού

Ο Σεβασμιώτατος, ευχαριστώντας, στην αντιφώνησή του, χαιρέτισε με αγάπη τον άγιο Καθηγούμενο π. Βασίλειο και όλους τους πολυπληθείς προσκυνητές που συνειδητά μετέχουν στην λειτουργική ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας και στο Μυστήριο των Μυστηρίων, τη Θεία Ευχαριστία, η οποία είναι το Α και Ω της ζωής του Χριστιανού.

Ο Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος επαίνεσε τις οικογένειες και τα μικρά παιδιά, τα οποία κυριολεκτικώς μεγαλώνουν και αυξάνονται μέσα στην Αγία μας Εκκλησία, και ευχήθηκε σε όλους καλό το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και να φθάσομε αισίως τα Πάθη τα Σεπτά και την Αγία του Κυρίου μας Ανάσταση, τονίζοντας ότι πάντοτε τα Μοναστήρια μας αποτελούν φάρους πνευματικούς που φωτίζουν τη ζωή και την πορεία όλων των ανθρώπων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων