08/06/2022 08/06/2022 Το Σάββατο 4 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος επισκέφθηκε την ενορία της Αρχαίας Ελεύθερνας. Τον Μητροπολίτη υποδέχθηκαν ο Εφημέριος, Παν. Αρχιμ. Παρθένιος Τσιλιμπώκος, οι Πρόεδροι της Τοπικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου και οι ευσεβείς, αρχοντικοί και φιλόξενοι άνθρωποι του χωριού. Ο Σεβασμιώτατος προσκύνησε στους Ιερούς Ναούς του χωριού, τον Ιερό...
08 Ιουνίου, 2022 - 12:10
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2022 - 12:04

Στην Αρχαία Ελεύθερνα ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης Πρόδρομος

Διαδώστε:
Στην Αρχαία Ελεύθερνα ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης Πρόδρομος

Το Σάββατο 4 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος επισκέφθηκε την ενορία της Αρχαίας Ελεύθερνας.

Τον Μητροπολίτη υποδέχθηκαν ο Εφημέριος, Παν. Αρχιμ. Παρθένιος Τσιλιμπώκος, οι Πρόεδροι της Τοπικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου και οι ευσεβείς, αρχοντικοί και φιλόξενοι άνθρωποι του χωριού.

Ο Σεβασμιώτατος προσκύνησε στους Ιερούς Ναούς του χωριού, τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Προφήτη Ηλία καθώς και τον Κοιμητηριακό Ναό του Σωτήρος Χριστού, κτίσμα του 14ου αιώνα, ο οποίος ευρίσκεται υπό ανακαίνιση και χρειάζεται άμεσες παρεμβάσεις για την ολοκλήρωσή του. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον αρχαίο Ναό της Αγίας Ειρήνης, όπου επιθεώρησε τις εργασίες για την αποκατάσταση του δαπέδου του.

Ο Μητροπολίτης τέλεσε Ιερό Τρισάγιο στην ευρισκόμενη δίπλα στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία προτομή του αοιδίμου Επισκόπου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Αθανασίου Αποστολάκη, καταγομένου από την Αρχαία Ελεύθερνα. Τρισάγια επίσης τέλεσε στο Ηρώον του χωριού, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευκλεώς πεσόντων κατά τους υπέρ ελευθερίας αγώνες του έθνους μας, καθώς και στο Κοιμητήριο υπέρ αναπαύσεως όλων των κεκοιμημένων.

Ο Επίσκοπός περιηγήθηκε στους δρόμους της Αρχαίας Ελεύθερνας, χαιρέτισε και συνομίλησε με τους κατοίκους. Ιδιαιτέρως συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Ελεύθερνας για ζητήματα του χωριού τους.

Ακολούθως, στον Μητροπολίτη και τη συνοδεία του προσφέρθηκε πλούσια φιλοξενία στο κατάστημα “Η Φιλιώ” στο κέντρο της Αρχαίας Ελεύθερνας, με τη συμμετοχή του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου και ανθρώπων του τόπου.

Κατά την επίσκεψη, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως δώρα στον Εφημέριο Σταυρό ευλογίας για την Ενορία και στον Πολιτιστικό Σύλλογο μια Ιερά Εικόνα. Οι άνθρωποι της Αρχαίας Ελεύθερνας αντιδώρισαν στον Επίσκοπό μας παραδοσιακά χόρτα και βότανα, μέλι και μια Ιερά Εικόνα του Προφήτη Ηλία εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τις εγκάρδιες ευχαριστίες που απηύθυνε ο Επίσκοπός στον Εφημέριο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον τοπικό Πρόεδρο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και όλους τους κατοίκους της Αρχαίας Ελεύθερνας για την υποδοχή και τη φιλοξενία τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων