12/01/2023 12/01/2023 Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, στην έδρα της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος. Ο Σεβασμιώτατος ήταν συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Κουφουδάκη, Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων, και τον κ. Εμμανουήλ Γοργοράπτη, Γραμματέα του Οργανισμού Διοικήσεως Μοναστηριακής...
12 Ιανουαρίου, 2023 - 8:12
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2023 - 9:00

Στον Περιφερειάρχη Κρήτης ο Ρεθύμνης Πρόδρομος για την αναστήλωση της Μονής Ρουστίκων

Διαδώστε:
Στον Περιφερειάρχη Κρήτης ο Ρεθύμνης Πρόδρομος για την αναστήλωση της Μονής Ρουστίκων

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, στην έδρα της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος.

Ο Σεβασμιώτατος ήταν συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Κουφουδάκη, Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων, και τον κ. Εμμανουήλ Γοργοράπτη, Γραμματέα του Οργανισμού Διοικήσεως Μοναστηριακής Περιουσίας Νομού Ρεθύμνης.

Θέμα της συνάντησης ήταν η κατάθεση πλήρους και εμπεριστατωμένου φακέλου για την αναστήλωση της Βορειοδυτικής Πτέρυγας της ιστορικής Ιεράς Μονής Ρουστίκων, η οποία θα φιλοξενήσει ξενώνες, αρχονταρίκι, κειμηλιαρχείο και αίθουσα τελετών και εκδηλώσεων της Ιεράς Μονής.

Ο κ. Περιφερειάρχης με χαρά υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο και τους συνοδούς του και διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης, με τις αρμόδιες υπηρεσίες της, θα πράξει τα δέοντα για την πλήρη χρηματοδότηση και υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, τονίζοντας την ανάγκη όλοι μας να διαφυλάξομε τα μνημεία της πίστεως, του πολιτισμού και της ιστορίας, τα οποία οφείλομε να παραδώσομε στις επόμενες γενεές.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος ευχαρίστησε ευγνωμόνως τον Εξοχώτατο κ. Περιφερειάρχη για την εγνωσμένη αγάπη και στήριξή του σε έργα εκκλησιαστικά, και όχι μόνο, για το καλό και την προαγωγή του τόπου μας, για τον πολιτισμό και για την ιστορία.

Ο Επίσκοπός ευχήθηκε να αξιωθούμε όλοι μαζί να εγκαινιάσομε την πλήρως ανακαινισμένη Πτέρυγα της Ιεράς Μονής Ρουστίκων.

Άποψη της Μονής Ρουστίκων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων