02/03/2024 02/03/2024 Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων πόλεως Ρεθύμνης πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, 28ης Φεβρουαρίου 2024, η κεντρική επετειακή εκδήλωση του μηνός Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου. Κεντρικός ομιλητής στην εν λόγω...
02 Μαρτίου, 2024 - 17:08
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2024 - 17:20

Συναυλία με παραδοσιακά ελληνικά άσματα από τη Χορωδία «Άγιος Γεώργιος ο Διβόλης» στο Ρέθυμνο

Διαδώστε:
Συναυλία με παραδοσιακά ελληνικά άσματα από τη Χορωδία «Άγιος Γεώργιος ο Διβόλης» στο Ρέθυμνο

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων πόλεως Ρεθύμνης πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, 28ης Φεβρουαρίου 2024, η κεντρική επετειακή εκδήλωση του μηνός Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου.

Κεντρικός ομιλητής στην εν λόγω εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος ανέλυσε εμπνευσμένα το θέμα: «Νεομάρτυρες και Εθνομάρτυρες: οι θεματοφύλακες της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης».

Πλούσιο πρόγραμμα τραγουδιών, παραδοσιακών και μεγάλων Ελλήνων συνθετών, παρουσίασε η Χορωδία Ενηλίκων της Ενορίας Αλικιανού Χανίων «Άγιος Γεώργιος ο Διβόλης», υπό την ευθύνη του Εφημερίου της Ενορίας, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου Εμμανουήλ Χατζηδάκη, του υιού του και χοράρχου κ. Ελευθερίου Χατζηδάκη και της κ. Λίντας Μανουσάκη.

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση:

Στο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος έκαμε ιδιαίτερη αναφορά στα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, λέγοντας ότι η σημερινή εκδήλωση γίνεται μια ωδή στη μνήμη τους. Επίσης, αναφέρθηκε στην επέτειο των γενεθλίων του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ευχόμενος ο Θεός να του χαρίζει μακρότητα αγαθών ετών για τη δόξα της Μητρός ημών Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Γεώργιος Κλάδος, Αντιδήμαρχοι, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης κ. Μιχάλης Σαρρής, η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ρεθύμνης κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη, ο Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης Δρ. Μιχαήλ Στρουμπάκης, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Ρεθύμνου Αντισυνταγματάρχης ΠΖ κ. Γεώργιος Σφηναρόλης, πολλοί Κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, στον Προϊστάμενο της Ενορίας και Υπεύθυνο της Χορωδίας Ενηλίκων της Ενορίας Αλικιανού «Άγιος Γεώργιος ο Διβόλης», Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Χατζηδάκη, και σε όλα τα μέλη της Χορωδίας για το υπέροχο πρόγραμμα που παρουσίασαν και «μας ταξίδεψαν», όπως σημείωσε, «σε διάφορα μέρη της Ελλάδας».

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε το γεγονός ότι μια Ενορία που τιμά ένα Νεομάρτυρα της Κρήτης, τον Άγιο Γεώργιο το Διβόλη, τον εξ Αλικιανού, συναντά σήμερα μια άλλη Ενορία, οι οποία τιμά τους εκ Μελάμπων καταγομένους και εν Ρεθύμνη μαρτυρήσαντες Αγίους Τέσσερεις Νεομάρτυρες Γεώργιο, Αγγελή, Μανουήλ και Νικόλαο, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι οι Άγιοι μας ενώνουν.

Στο τέλος της εκδηλώσεως προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων