23/12/2019 23/12/2019 Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου «ΘΕΟΜΗΤΩΡ», στο κτήριο που ανακαινίσθηκε και βρίσκεται στο Λόφο του Τιμίου Σταυρού της πόλεως του Ρεθύμνου. Ο οικοδεσπότης και Πρόεδρος του Κέντρου, Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο οποίος εόρταζε και τα ονομαστήριά του, υποδέχθηκε τον Εκπρόσωπο της...
23 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2019 - 11:27

Τα εγκαίνια του Κέντρου «Θεομήτωρ» στο Ρέθυμνο

Διαδώστε:
Τα εγκαίνια του Κέντρου «Θεομήτωρ» στο Ρέθυμνο

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου «ΘΕΟΜΗΤΩΡ», στο κτήριο που ανακαινίσθηκε και βρίσκεται στο Λόφο του Τιμίου Σταυρού της πόλεως του Ρεθύμνου.

Ο οικοδεσπότης και Πρόεδρος του Κέντρου, Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο οποίος εόρταζε και τα ονομαστήριά του, υποδέχθηκε τον Εκπρόσωπο της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο, τους Σεβ. Μητροπολίτες Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Κνωσού κ. Πρόδρομο και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ευμενείας κ. Ειρηναίο, τους άρχοντες και τον ευσεβή λαό του Ρεθύμνου που κατέκλυσε κυριολεκτικά τους χώρους του Κέντρου.

Τελέσθηκε ο Αγιασμός από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο, ο οποίος ακολούθως απηύθυνε χαιρετισμό από μέρους του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου. Ακολούθησαν ο κ. Εμμανουήλ Γοργοράπτης, θεολόγος, με σχετική προβολή για την ιστορία του Κέντρου, ο Αιδεσ. Πρωτ. Γεώργιος Γαλεράκης, Διευθυντής του Κέντρου, η κ. Ελένη Κυριακάκη, Διευθύντρια του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ», στο οποίο προεδρεύει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και φιλοξενείται στο κτήριο.

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο οποίος ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν, με πρώτο τον αείμνηστο δωρητή Γεώργιο Τσικόγια, του οποίου επιλογή ήταν το όνομα «ΘΕΟΜΗΤΩΡ». Πρωτίστως, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στην Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, με την ευλογία του οποίου ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν, και ευχαρίστησε τον Εκπρόσωπό Του, Θεοφιλ. Επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο, για την παρουσία του.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος επιβράβευσε τους κ. Μίνωα Αλεφαντινό, Γεώργιο Σηφάκη και Εμμανουήλ Γοργοράπτη για τη συμβολή τους στο συγκεκριμένο έργο και εν γένει στη διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Αξίζει να αναφερθεί η συμμετοχή της χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, υπό τη διεύθυνση του μουσικολ. κ. Ευαγγέλου Καπαϊδονάκη καθώς και η μουσική παρουσία του σχήματος του κ. Ιωάννη Σωπασή (Βρουβογιάννη) και των κληρικών της Μητροπόλεώς μας π. Μιχαήλ Κλωνάρη και π. Εμμανουήλ Φουντουλάκη.

Η εκδήλωση έκλεισε με την αποκάλυψη αναμνηστικής πλάκας, το κείμενο της οποίας συνέθεσε ο ελλογιμ. Καθηγητής κ. Νικόλαος Παπαδογιαννάκης, την κοπή της κορδέλλας των εγκαινίων και την ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου. Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρισταμένους.

Το 3.000 τ.μ. κτήριο, που φιλοξενεί το Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «ΘΕΟΜΗΤΩΡ», τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και το Κέντρο Διημέρευσης του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ», παραδόθηκε στην κοινωνία όπως ήταν ο οραματισμός του δωρητή και του Επισκόπου μας. Θα λειτουργεί με Καταστατικό, το οποίο εγκρίθηκε από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ της 20ής Νοεμβρίου 2019).

Στις αρχές του νέου έτους θα συσταθεί το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο για να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων