10/10/2019 10/10/2019 Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και η Ενορία Γενεθλίου της Θεοτόκου Μυριοκεφάλων διοργανώνουν εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13η Οκτωβρίου 2019, στην Ιερά Μονή Παναγίας Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων: α) για τα Εγκαίνια του Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μονής και β) για την παρουσίαση του βιβλίου του ελλογιμ. κ. Νικολάου Δερεδάκη, διδασκάλου, με τίτλο «Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ...
10 Οκτωβρίου, 2019 - 17:20
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2019 - 16:39

Την Κυριακή τα εγκαίνια του κειμηλιαρχείου της Ι.Μ. Μυριοκεφάλων

Διαδώστε:
Την Κυριακή τα εγκαίνια του κειμηλιαρχείου της Ι.Μ. Μυριοκεφάλων

Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και η Ενορία Γενεθλίου της Θεοτόκου Μυριοκεφάλων διοργανώνουν εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13η Οκτωβρίου 2019, στην Ιερά Μονή Παναγίας Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων: α) για τα Εγκαίνια του Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μονής και β) για την παρουσίαση του βιβλίου του ελλογιμ. κ. Νικολάου Δερεδάκη, διδασκάλου, με τίτλο «Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ Άνθιμος Λελεδάκης (1903-1935) κατά το αρχειακό υλικό του Πρωτ. Ιωάννου Λελεδάκη», εκδόσεως της Ενορίας Μυριοκεφάλων.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

7.00 π.μ.: Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο του αοιδίμου Επισκόπου Κισάμου και Σελίνου Ανθίμου Λελεδάκη, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟΥ.

10.30 π.μ.: Εγκαίνια του Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μονής Μυριοκεφάλων από το Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟ.

11.00 π.μ.: Παρουσίαση του βιβλίου του ελλογιμ. κ. Νικολάου Δερεδάκη, διδασκάλου, με τίτλο «Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ Άνθιμος Λελεδάκης (1903-1935) κατά το αρχειακό υλικό του Πρωτ. Ιωάννου Λελεδάκη», εκδόσεως της Ενορίας Μυριοκεφάλων.

Το βιβλίο παρουσιάζει ο ελλογιμ. κ. Κωστής Ηλ. Παπαδάκης, φιλόλογος-θεολόγος-συγγραφέας.

Συντονίζει ο ελλογιμ. κ. Γεώργιος Παπαδόσηφος, θεολόγος.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΗΛΙΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΥΡΙΟΚΕΦΑΛΩΝ

Η δημιουργία του Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μονής Μυριοκεφάλων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννου Λελεδάκη, Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας Μυριοκεφάλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων