19/05/2019 19/05/2019 Με το μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κύριο κύριο Ευγένιο συναντήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε το σεβασμό του προς την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης τον κύριο Ευγένιο αλλά και όλους τους κληρικούς οι οποίοι όπως δήλωσε στηρίζουν τις κοινωνίες...
19 Μαΐου, 2019 - 9:58
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2019 - 9:39

Τον Μητρ. Ρεθύμνης συνάντησε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Διαδώστε:
Τον Μητρ. Ρεθύμνης συνάντησε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Με το μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κύριο κύριο Ευγένιο συναντήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε το σεβασμό του προς την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης τον κύριο Ευγένιο αλλά και όλους τους κληρικούς οι οποίοι όπως δήλωσε στηρίζουν τις κοινωνίες και για αυτό επιβάλλεται η στήριξή τους από την επίσημη Πολιτεία. Ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου του παρέδωσε τον καταστατικό χάρτη της εκκλησίας της Κρήτης τονίζοντάς του το πόσο σημαντικός είναι κυρίως δε το ότι αυτός ο χάρτης δεν πρέπει επουδενί να τροποποιηθεί ή να αλλάξει. Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο καταστατικός χάρτης πρέπει να παραμείνει ως έχει. Πράγματι, είπε, υπάρχουν θέματα που μας έχουν απασχολήσει τους τελευταίους μήνες. Κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με τη συνταγματική αναθεώρηση αλλά και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε σχέση με τη μισθοδοσία των κληρικών. Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε απέναντι σε αυτές τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε ότι αφορά τη Συνταγματική αναθεώρηση και επειδή εκτιμώ ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα είναι η Νέα Δημοκρατία και θα παραλάβει την πρόταση αναθεώρησης το άρθρο 3 θα παραμείνει ακριβώς ως έχει, δεν θα αναθεωρηθεί από την επόμενη κυβέρνηση. Γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος μία ενδεχόμενη αναθεώρηση του άρθρου 3. Θα έθετε σε κίνδυνο τις προσεκτικά κατοχυρωμένες σε βάθος δεκαετιών σχέσεις μεταξύ ελληνικής πολιτείας, Εκκλησίας της Ελλάδος και Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στην παρούσα συγκυρία αυτό δεν θα πρέπει να γίνει. Σε ότι αφορά τα σχέδια για την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας των κληρικών αυτά τα σχέδια εμείς θα τα απορρίψουμε. Σχέδια που έγιναν χωρίς να ερωτηθεί ούτε η εκκλησία, ούτε το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Καταστήσαμε σαφή τη διαφωνία μας προς όλους και χαίρομαι που και η εκκλησία της Ελλάδος έχει λάβει μία αυστηρή και σκληρή θέση στις αλλαγές που συζητήθηκαν και προφανώς που επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας δεν θα τις προχωρήσουμε.

Είχα τη μεγάλη χαρά να βρεθώ τη Μεγάλη Πέμπτη στο φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, βίωσα μία πραγματικά βαθιά συναισθηματική εμπειρία στη διάρκεια της θείας λειτουργίας και δηλώνω ότι η εκτίμησή μου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη είναι απεριόριστη. Είδα μάλιστα με πολύ ενδιαφέρον τις πρόσφατες οικουμενικές αποφάσεις που αφορούν την κύρωση σημαντικών θέσεων που εμπίπτουν στην Οικουμενική αρμοδιότητα του Πατριάρχη καθώς και τη σημαντική απόφαση της εκλογής του αρχιεπισκόπου Αμερικής τον οποίο συνοδεύουν οι ευχές μας και οι ελπίδες μας. Η Αρχιεπισκοπή της Αμερικής χρειάζεται μία δυναμική επανεκκίνηση και αυτό θα είναι προς όφελος όχι μόνο της Αμερικής, της Αρχιεπισκοπής εκεί αλλά και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στον μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ότι έχει δίκιο για το ότι επισκέπτεται πρώτη φορά το συγκεκριμένο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης αλλά τον διαβεβαίωσε ότι στο πρόσωπό του τόσο η εκκλησία της Κρήτης, η Επισκοπή Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου αλλά και ο ίδιος ο κύριος Ευγένιος θα βρει ένα καλό και πιστό φίλο από την πλευρά του.

Ο μητροπολίτης κ Ευγένιος είπε ότι αυτό το οποίο θέλουμε να γίνει κατανοητό ότι όλοι οι ιερείς, οι παπάδες μας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν τις κοινωνίες ζωντανές. Μας πήραν τους αστυνόμους μας πήραν τους δασκάλους από τα χωριά από την ορεινή Κρήτη και έχει μείνει μόνο ο Πάπας. Αν πάρουν και τον ιερέα αν δηλαδή γίνει ένας Καλλικράτης στις ενορίες μας τότε δεν θα μείνει τίποτα. Οι περισσότεροι ιερείς είναι έντιμοι είναι οικογενειάρχες, είναι πολύτεκνοι με φοβερό εκπληκτικό έργο που πολλές φορές υπερβαίνει και τις δυνατότητές τους αλλά είναι και εκτός των αρμοδιοτήτων τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανταπαντώντας είπε ότι για αυτούς τους ιερείς για αυτούς τους παπάδες που είναι Έλληνες πολίτες η κυβέρνηση έκρινε ότι έπρεπε να τους περιφρονήσει και να τους αντιμετωπίσει ως μία ειδική κατηγορία εργαζομένων.

Στη συνέχεια ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μαζί με κομματικά στελέχη του Ρεθύμνου, τον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη και το βουλευτή Ρεθύμνης Γιάννη Κεφαλογιάννη έκανε βόλτα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου ενώ κάθισε για καφέ και συνομίλησε με νέους και νέες ανταλλάσσοντας απόψεις τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων